Mindenkinek eljön egy olyan pillanat az életében, amikor nincs mit tenni, lépnie kell valamilyen irányba, hogy megvalósítsa álmát. Krisztián 2015 végén jutott el erre a pontra. Úgy döntött, darabokra szedi autóját és megcsinálja azt, amire már két éve vár. 

Az autó tavaly őszig még zöld színű volt és Eszpont Lacinak hála egy hatalmas, színes BG logo figyelt az elején. Leginkább erről volt híres Krisz kocsija. Talán ebből lett elege. Saját bevallása szerint "hülyegyerek" autó volt így, de az emberek imádták és a visszajelzések alapján eléggé meghatározó jelenség volt a hazai autós életben. Az egész ott kezdődött, hogy a drága 36 folyamatosan tördelte a diffit. Több csere után nyilvánvalóvá vált, hogy valami gond lehet az alsó részen, ezért hátulról indulva minden szilent és a komplett híd minden egyes eleme lecserélődött. Kapott egy nagyházas diffit az autó és végre kezdtek jól alakulni a dolgok, azonban miközben alulról szemlélték a verdát, egyre elkeserítőbb volt a helyzet. Lakatolni kell! 

Krisz nem szereti másra bízni a dolgokat, ezért darabokra szedte a gépet és elküldte, amiben a Szondi Szerviz segített neki. A küszöbök és az alja ki lett javítva teljesen. Nagy volt boldogság mikor elkészült, ami egészen addig tartott, amíg az egyik nagy esőzés következtében, totál elöntötte a víz az autót. Ekkor már biztos volt, hogy újra el kell majd vinni műhelybe a vasat. Körülbelül év végéig foltosan használta a kocsit, de közeledett a dátum, amire mindenképp el akart készülni.

AMTS 2016!

Január végén már összegyűltek az alkatrészek is, úgyhogy kezdődhetett az átalakulás. Első körben a teljes első és hátsó futóművet felújították új alkatrészekből csakúgy mint a fékeket. Ugyanis Kriszó eldöntötte, hogy most nem csak kívülről akarja megcsinálni a kocsit, hanem szerkezetileg is top állapotba hozza a bömbit. A motor környékén is felújított pár tömítést és egyéb dolgokat. Ezután újra irány a lakatosműhely, ahol minden maradék hibát is kijavítottak.  Következhetett a szín. Nos itt azért volt pár verzió. Szeretett volna mattszürke bódét Tiffany felnivel, aztán piros kasznit, aztán már nem tudta mit akar. :-D A Classic Performance Garage guruja jött egy ötlettel, hogy eladja az akkori ötágú felniket. Ettől kezdve már nem csak a szín, de a felni is problémát jelentett. Háromrészes gurigák voltak tervben, de a folyamatos" Még ezt is ki kell cserélni" hívások után egyértelmű volt, hogy más megoldás után kell nézni. Időközben megszületett a szín is. Az Audi A8 egyik nagyon fehér színkódjára esett a választás. Akkor még az volt az elképzelés, hogy a szárny és néhány kiegészítő fekete lesz, ezzel adva kontrasztot, de aztán máshogy alakult. Csodával határos módon sikerült beszerezni egy gyári heckblendét. Kezdett körvonalazódni a dolog, mert időközben a felnit is sikerült kiválasztani. Az autót pár nappal a show előtt kigurult a fényezőműhelyből és kezdődhetett az összerakás, amit ismét saját kezűleg végzett hősünk. 

A beltér elemei már korábban "tagelve" voltak, de most az új külső mellé, új belsőt is szeretett volna Krisz. Ezért ismét megkérte Lacikát, hogy csináljon valami különlegeset a tetőkárpittal, az ajtókárpitokkal, és a csomagtérkárpittal. Miután elkészült a beltér, felkerült a magasított GT szárny és a heckblende is. A hátsó lámpák is piros fóliázást kaptak. Vastag díszlécszett került fel az oldalára, elöl pedig Han's Garage féle GT koptatót találunk. A beltérben még annyi változás történt, hogy a gyári tangakormányt a Bara Kárpit munkatársai behúzták, így most az is kesztyűs kormány lett. A biztonságról Schroth övek gondoskodnak. 


Végül megérkeztek a felnik is! A Japan Racing JR14-es gurigák elöl 8,5x18 et35-ös méretűek 205/35-ös gumikkal, míg hátul 9,5x18 et35 215/35-ös gumikkal. Erre azért muszáj volt letekerni, úgyhogy a már korábban beépített TA Technix állítható futóművet lejjebb engedték. 

És itt tartunk most. Az biztos, hogy nagyon sok mindenre számított a közönség, de erre tuti nem. A hétvégén mindenkit lesokkolt a clean külső. Az autó remekül néz ki, és nem csak kívülről, hanem technikailag is foglalkozva lett vele bőségesen. Tervek persze vannak. Bukócső, diffúzor és egyéb nyalánkságok. Idő van rá, hiszen a szezon még csak most kezdődött, úgyhogy kíváncsian várjuk a további változásokat. 

Krisztián nagyon hálás a Szondi Szerviznek a teljes támogatásért, a segítségekért és hogy Március 15-i hosszú hétvégén folyamatosan bent lehetett a műhelyben, hogy aztán AMTS-n debütálhasson az új külsővel!