Ahogy nézelődtem a különböző külföldi oldalakon, belefutottam ebbe a Samurai-ba. Azonnal több infót kezdtem  keresni róla. Alapból, ki az, aki egy mini terepjáróhoz hozzányúl? Ráadásul ahhoz már igazán elborult elmének kell lenni, hogy ilyen szinten építsen át valaki egy terepre szánt gépet.

Kezdjük a motornál. 3,9 literes Cummins dízel kattog elöl, amire Holset H1C turbót aggattak, intercoolerrel. A teljes alvázat és a bódét is át kellett alakítani. Utóbbi 47 centivel lett szélesebb, az elejét 7,8 centivel hosszabbították meg. Az egész futóművet szétborították, hogy az airride beépítése után a lehető legalacsonyabb pontra tudják engedni a kasznit. A tengelyvégekre pedig Corvette C4 felniket csavaroztak 9,5 x 17 és 11 x 17-es méretekben. A komplett belsőt fából alakították ki. Amerre csak nézünk, deszkából tákolt elemeket találunk! A sportkormány levehető aggyal szerelt darab lett, hogy megkönnyítse a ki és beszállást. 

Nem tudom minek nevezzem. Rat vagy csak egyszerűen igénytelen? Mindenesetre az biztos, hogy nagyon megosztó a gép és aki vágyott már valami különlegesre a sok VW, BMW, Honda képek és cikkek láttán, tuti felkapja a fejét, de még így is kell hozzá idegrendszer. Azt ne is bolygassuk, hogy miért kellett, meg mi értelme az egésznek. Fogadjuk el, hogy Amerikában jóformán mindent lehet és ennek a Suzukinak a tulajai meg is tettek mindent, hogy kiverjék a biztosítékot.