A békéscsabai Low Industry-t 2012-ben alapították azzal a céllal, hogy olyan autósok legyenek egy csapatban, akik szeretik az igényes autókat. Persze a név kötelez, ezért leginkább olyan gépek találhatóak a brigádban, amik bele vannak döngölve a betonba. Mondhatják páran, hogy ez standard szöveg mindenhol, de ők komolyan is gondolják. Pál 2014 óta tagja a csapatnak és már akkoriban is alacsonyan repkedett fix futóművel. Viszont, mint tudjuk, sosem lehet elég alacsony, éppen ezért levegős rendszer került a Sierra alá, ami még Európában is elég ritkaságnak számít.

Amikor először ráírtam Palira, akkor egy kis haladékot kért, mert még nem volt kész a vas. Tulajdonképpen mondhatjuk, hogy nálunk szerepel először, de ez nem verseny és örömmel mutatunk be bármit, függetlenül attól hogy szerepelt-e más felületen vagy újságban akár. (Khm, csak mondom. Remélem olvassa akinek szól! :-D )

De térjünk vissza a cikk főszereplőjéhez! Az autó eredetileg ezüst volt, de aztán átfújták gyöngyház feketére. Korábban volt rajta két zöld csík is, illetve egy nagyobb hátsó szárny, de ezeket eltávolították és most sokkal "tisztább" a megjelenés. Ráadásként a komplett RS szettet is megkapta a verda, ami első-hátsó lökhárítót, küszöböt és hátsó szárnyat tartalmaz. A gyári géptető helyére szintén gyári, de Cosworth darab került. A motorháztető alatt 2 literes DOHC motort találunk, ami nem lett bántva. Egyedül a kuplung és a lendkerék lett könnyítve, és a váltó kapott más áttételt. Az utasok elektromos bőrülésekben élvezhetik az utat, ami egy Scorpio-ból lett kimentve. Az ajtókárpitok is bőrözött darabok fabetéttel. MOMO bőr/fa kormány és fa váltógomb kapott helyet az autóban. A szórakoztatás is fontos szempont volt, ezért Alpine IDA fejegységből érkeznek a jelek a Blaupunkt hangszórókba és a JBL mélyládába. 

Mint mondtam, korábban fix futómű volt a gép alatt és a napokban lett beszerelve a tengelyenkénti levegős rendszer, aminek az érdekessége, hogy teljesen rejtve lett beépítve. Az airride tökéletesen ráengedi a bódét az OZ Superturismo GT felnikre, amik 7x16-os méretben, elöl 165/50 hátul 175/50-es gumikkal lettek szerelve. Az eredetileg Et37-es felnik nyomtávszélesítő pogikat is kaptak, így most elöl 17, hátul 2 az új érték. 

Állítólag még épül pár gép a Low Industry háza táján. Kíváncsian várjuk a kész autókat majd! Az szinte biztos, hogy Pál Sierra-ja ott lesz az AMTS-en 2017-ben, úgyhogy majd megnézhetitek majd élőben is.