Péntek az AMTS első napja. Ilyenkor azért nem számít senki sem túl nagy tömegre, ehhez képest viszont elég sokan látogattak ki tegnap! Lehet a tömeget akarták kikerülni, az ezzel járó dugót, mindenesetre már most megtöltődtek a csarnokok látogatókkal. A fotósok is kihasználták a lazább napot és mindenhol fényképezőgépek kattogtak, úgyhogy az is biztos, képekből, videókból nem lesz hiány!

Az első nap szóljon a fő csarnokról, az A pavilon kiállítóiról. Bevalljuk vagy sem, mindenki itt szeretné megmutatni magát. Itt történik a legtöbb program, a színpadon folyamatosan mennek a műsorok és a nevesebb kiállítókat is találjuk meg. A tegnapi élő bejelentkezés alkalmával láthattátok a Toyo Tires standját, ahol bemutattuk közelebbről az 1800 lóerős Porsche 9ff-et, illetve körbejártuk a Tofu Garage autóit is. Tény, hogy nagyon durva gépeket állítottak ki, de van más csemege is a pavilonban!

A teljesség igénye nélkül, nézzük meg, melyik csapat/cég, mit állított ki. Bara Laci a Combo S-t megint kicsit átalakította. Nagyobb peremek, szélesebb bódé és még pár olyan apróság, ami avatatlan szemnek fel sem tűnik. Nem tudom, meddig lehet még ezt az autót fokozni, de Laci minden évben meg tudja lepni az embert. Mellette még van pár érdekesség, úgyhogy érdemes a homokkal körbeszórt standot megnézni!

A Stancekraft is szépen kipakolt! Véleményem szerint, Krisztián, most inkább a sportos autókra fektette a hangsúlyt. Az E28-at leváltotta E92-re, ami versenystílusú fóliázást kapott. Mellette áll egy Dodge Viper, a másik oldalon pedig Lengyelországból érkezett a Raceism egyik tagja. Mondanom sem kell, hogy az az autó abban a magasságban jött el hazánkig. „Go hard or go home!”

A Lowfabrik standja egész más világ. Oláh Dávid nem aprózta el a dolgot és egy emelvényre helyezett fel két autót. Az R8-at és egy M2-t. Mellettük persze még van pár másik kocsi is, amik szintén nem kispályások, de ezzel a kiemeléssel nagyon durván kilógnak a sorból és messziről feltűnik a zöld és kék sportautó.

A külföldi csapatok is komoly gépekkel jelentek meg idén (is). Az AMTS Slovakia csapata standján Lada, BMW, Audi és egyéb márkák. Mindenhol csillogó fényezés, porba rakott verdák és mindez a legmagasabb minőségben! A lengyel kiállítók is durva autókat toltak ki a show-ra! Már korábban megosztottunk pár képet, de élőben egész más. E34, Nissan Skyline, Lexus LS, Audi…. Hibátlanok mind! Német részről ismét itt van a végletekig letisztított egyes Golf és mellette pár másik csodálatos építés.

Hazai fronton A Füzestuning gurított ki pár újdonságot. Nándi még tavaly vett egy Subaru-t, ami idén már szépen leült a földre és Rotiform felniken feszít, az E30 pedig új felniket kapott. Velük szemben a Varázs Garázs egy mini-Wörthersee-t hozott össze. Piros szőnyeg és rajtuk egyedi felniken guruló E93, Sl Merci, Solow S osztálya, Sági Csabi M3-a, Jollyworks Transporter. DF Tuning-nál ismét hardcore Mustangok sorakoztak fel. A 819 Company-nál van versenyautó is, de főleg a „stance”-be vágott gépeken van a hangsúly. A Fullkontakt Garage viszont egy olyan Lada-t épített, hogy nincs ember, aki nem időzne el kicsit mellette. Ha szeretted a Stancekraft  Skodát, akkor ezt Imádni fogod!

Lehetetlen végigsorolni minden kiállított autót, úgyhogy inkább gyertek ki és nézzétek meg, micsoda gépcsodák lepték el a csarnokokat! 
 
Képekért köszönet: Stryker Motography!