A Subaru tulajok főleg az Impreza STI, WRX variánspokat magasztalják az égig és tulajdonképpen még azoknak is az ugrik be, amikor szóba kerül a japán márka, akik alapvetően nem szenvednek autóbuzériában. Azonban ott van a Forester STI változata is, ami tulajdonképpen tök ugyanaz mint az Impreza, csak a bódé más. Ebből persze kevesebb STI változat készült, de ha sikerül egyre rátennünk a kezünket egy igazi családi, csapatós verdát kapunk, amivel könnyedén elmehetünk kirándulni, bevásárolni de ha a kedvünk úgy tartja, akkor verethetünk egyet péntek este és mindezt úgy, hogy egy teljesen gyári autóban ülünk. 

Clayton Pallister-nek is egy ilyen változat volt az álma, azonban az ausztrál törvények nem könnyítették meg emberünk dolgát. Ugyanis csak akkor hozathatott magának egy japán belpiacos STI-t, ha előtte két évig, Japánban már tulajdonosa volt az autónak. Ezt pedig Clayton nem tudta teljesíteni. Ettől még nem tett le a dolgoról, főleg mert 8 évig hajtott egy átlagos Forester-t és mindenáron STI-t szeretett volna. Így nem maradt más hátra, minthogy épít magának egyet! 

Úgyhogy vásárolt egy 2006-os Forsetert, amit teljesen átépített STI cuccok felhasználásával. Először is megkapta a World Rally Blue, kék színt a kocsi, majd felkerültek a japán belpiacos hátsó lámpák. A motort a Deshele Performance épített át. Portolt hengerfej, Kelford 272-es veztengelyek, Injector Dynamics 1300-as befecsik, Walbro 650 benzinpumpa, GT Pumps 3.5 turbó és 2006-os WRX STI vezérlő kellett ahhoz, hogy elérjék a 440 lóerős teljesítményt, ami azért elég fickóssá teszi a kocsit. A motorhoz pedig 6 sebességes STI váltó csatlakozik, kapott egy váltóút rövidítőt, és R180-as diffit. 

Az ültetésről Air Lift Performance levegős rendszer gondoskodik és ezt egészítik ki Whiteline, Cusco és Beatrush merevítők, hogy rendesen tapadjon a kanyarban is az autó. Az airride-nak hála, szépen eltűnnek a kerékjáratokban a 9,5x18-as Work DR9 felnik, amikre Nitto Invo gumikat húztak, 235/40-es méretben. A felnik mögött pedig STI fékeket találunk Bendix betétekkel. 

Az utastérben, Bride ülések, Takata övek, WeAreLikewise váltógomb, egyedi Bride huzattal ellátott ajtókárpitok dobják fel a látványt. A szórakoztatásról Pionner fejegység és Rockford Fosgate hangszórók gondoskodnak, illetve a biztonság kedvéért tűzoltó készülékeket is találunk a padlóhoz rögzítve. 

Claytonnak sikerült egy olyan autót építenie, amivel a kiállításokon is megállja a helyét, de akár gyorsulási versenyre is kimehet vele, mert ott sem kell szégyenkeznie. Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 



 

Forrás: Pasmag