Különleges zöld szín, jellegzetes dekor az autó oldalán és a jól ismert felirat az első kötényen, sok küllős felnik és turbós motor. Nagyjából ezek a főbb jellemzői egy-egy Alpina modellnek. Ettől válik különlegessé, azonnal felismerhetővé mindegyik példány. Szinte mindegyik ugyanúgy néz ki és az eltelt évek alatt sem változott sok minden. 
 
Az Alpina BMW-k alapból nem túl gyakoriak, de még ezek között is vannak ritkaságok. Mint például a Legends of Autobahn eseményen kiállított E24. Mindössze 30 darab készült ebből a kocsiból és legutóbb 300.000 dollárt kértek egy ilyen kocsiért, úgyhogy ez tényleg az a típus, amiből nem igazán látni túl sokat. 
 
Az Alpina  feliratok, a zöld-arany kombó már önmagában felhívja magára a figyelmet. Az 1982-es autó állapota pedig egészen egyszerűen fantasztikus! A 7x16-os, 20 küllős felnik akkoriban (és most is) menő dolognak számítottak és a BMW fanatikusok más modellekre is imádták felpakolni ezeket a görgőket. 
 
Az óriási géptető alatt egy 3,5 literes, soros hat hengeres motort találunk, ami az Alpina kezelést követően, 330 lóerőt és 500 Nm nyomatékot produkált. (Szemben a gyári 250 lóerővel és 325 Nm-rel.) A végsebessége 262 km/h óra és a 0-100-at, 5,8 másodperc alatt tudta, ami azért a '80-as években elég komoly dolognak számított, de még ma is az orrára tudna bökni pár típusnak. Persze a ritkaságából adódóan, elég kevesen engedhették meg maguknak ezt a fajta luxust akkoriban. 
 
Ha már luxus. A beltérben félbőrös, combtámaszos ülésekben foglalahatott helyet a sofőr és utasa, aminek a közepén a jellegzetes kockás minta volt található az autó külsejéhez passzoló színekkel. Bőr, Alpina kormány, fa váltógomb, kiegészítő műszerek és az Alpina fleirattal ellátott óracsoport jelezte, hogy nem egy átlagos E24-ben ülünk. Szerencsére nem bolondították meg a cápa 6-os kellemes belsejét. Természetesen a check control is megvan a bal oldalon, illetve egy korhű Alpine fejegység is található az autóban. 
 
Az autó tulajának vannak más különlegességek is a birtokában, amik gyorsabbak, modernebbek, de elmondása szerint, egészen más egy ilyennel autózni a hétvégén egy kanyargós útszakaszon, mint bármelyik más, modern masinával. El is hiszem neki! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters