Mint ahogy az várható volt, elektromos autókból sem volt hiány a SEMA-n. A levegős futóművel szerelt Tesla-k már nem váltottak ki akkora csodálatot, ellenben egyre több olyan elektromos átépítés lát napvilágot, aminek az alapja egy klasszikus sportkocsi, vagy éppen izomautó. A képeken látható Chevy pick-up is pont ilyen. 

Az E-10 névre hallgató projekt alapja egy Chevrolet C-10 pick-up. A csapat kikapta a benzines erőforrást és az egész hajtásláncot, majd a Chevrolet Bolt cuccait építették be, mivel ez a gyártó egyetlen, nagy mennyiségben gyártott elektromos autója. A technikai részleteket nem fedték fel, de annyit tudni, hogy két darab elektromos motor hajtja a gépet, amit 60 kWh-s akksik hajtanak. Az autó hátsókerék hajtású és 4 sebességes automata váltó kapcsolódik a motorhoz. 

A teljesítmény 450 lóerő. A plató pedig teljesen elvesztette valódi funkcióját, mivel az akksik ott kaptak helyet. Az E-10 kifejezetten gyorsulásra készült, nem pedig városi krúzolásra. A Chevroletnél arra számítanak, hogy a 0-100-at 5 másodperc alatt tudja le a platós, ami egyébként a Camaro ideje kb. A negyed mérföldet pedig 13 másdoeprc körül tudja teljesíteni. Mivel a Bolt egyetlen feltöltéssel valamivel t9bb mint 410 km-t tud megtenni, így az E-10 még ebben is jobb lehet, mivel kétszer annyi akksi áll rendelkezésre, így a megtehető táv is kétszer annyi lehet, ami azért nem rossz adat. 

Azonban az igazi hot rod fanok nehezen veszik be a dolgot, ha nincs meg a jellegzetes hang. A gyártó ezt hanggenerátorral próbálja megoldani, ráadásul többféle hang közül lehet választani. Lehet igazi versenyre épített LS7 Z28, de akár egyszerű V8 hangja is a kocsinak, de persze akár teljes csendben is füstté tudja változtatni a hátsó gumikat. 

A General Motors, nem titkoltan, a Ford elektromos F150, a Rivian R1T és a Tesla pick up-nak az ellenfelének szánja ezt a modellt, ami a klasszikus formájával és a korszerű technikájával komoly kihívója lehet a fent említett modelleknek. 



 

Forrás: Carstyling

Kisorsoltuk SEMA Show 2019 játékunk nyereményét, a Chip Foose által dedikált pólót.

» Részletek itt! «