Egy igazán különleges AE86-ra lehetett bukkanni a Toyo Treadpass-en a SEMA-n. Ez a Corolla a durva szélesítésekkel, a feltűnő színével, a lehetetlenül kipucolt mototerével és a BEAMS motorral ejt ámulatba mindenkit. 

Az alap egy 1984-es SR5, amire tulajdonképpen azért volt szükség, mert a tulajnak, Rico-nak, már volt egy egy GT-S a tulajdonában és kellett néhány alkatrész. Hachiroku-t találni már akkor sem volt egyszerű, így könnyebb volt venni egy komplett autót, amit 400 dollárért sikerült megvásárolni. Természetesen az ára tükrözte az állapotát is. Egy fa alatt pihent 8 éve, patkányokkal és persze patkányürülékkel tele. Rico viszont így is megvette, hazavitte, kiszerelte amire szüksége volt, majd nála pihent a kocsi további 4 évig. 

A projekt (egyik) leglátványosabb része a BEAMS motor. Rico nagy rajongója a teljesen kipucolt, japán építéseknek, így egyértelmű volt, hogy a motornak is patika tisztaságú környezetben kell lennie. Azonban túl kellett szárnyalnia a japán változatokat, így olyan az egész, hogy nem értjük, hogyan működik egyáltalán, mivel nincsenek kábelek és sok más egyéb alkatrészt is eltüntettek. Ami még külön érdekes, az az ITB, ami trombitaként kukucskál ki a motortérből. A teljesítményről nincs pontos adat még, de Rico 220 lóerő körüli teljesítményt remél. Egyébként aki azt gondolja, hogy ez a kocsi sosem volt beindítva, az téved, mert Rico már vezette, le is forgatta rendesen tiltásig. A cél egyébként az volt, hogy az S2000 motor, F20C, teljesítményét érjék el, ami 240 lóerő, úgyhogy elméletileg sikerült, már csak a hivatalos mérésre vár a tulaj. 

A karosszéria nem volt a legjobb állapotban, hála a fa alatt eltöltött éveknek, de ez nem volt baj, mert így legalább bűntudat nélkül lehetett szétvágni az egészet. Rico nagy rajongója az N2 csoportos versenyautóknak, úgyhogy olyasmit szeretett volna a kocsira, amiből aztán N3 widebody szett lett. A készlet egyébként nem utángyártott, hanem teljesen eredeti és Japánból érkezett és a Custom Garage Speed műhely szerelte fel és alakította át, ahol szükséges volt. Ennek köszönhetően pedig simán elférnek a 9 és 10x15-ös felnik a kerékjáratokban. Bekerült még a komplett csövezés is az utastérbe, majd az egészet lefényezték arra a színre, ami Rico kedvence. Egyedi kombináció és már 4 autója is ebben a színben díszeleg, úgyhogy mondhatjuk úgy is, hogy ez az építő egyik védjegye. 

Ahogy az autó hátuljához érünk, észreveszünk egy fém alkatrészt, ami nincs a Corolla-kon. Ez tulajdonképpen az üzemanyagtöltő nyílás. Rico szereti a régi Mustangokat is. Egyes modelleknél lehajtjuk a rendszámtáblát, és mögötte találjuk a töltőnyílást. Tulajdonképpen itt is ezt valósították meg. 

A futómű teljesen állítható és egyaránt megfelelő utcára és versenypályára is. Bár utcán a poliuretán szilentek miatt a legkisebb úthibát is meg lehet érezni, de kit érdekel?! A hátsó híd egy különleges hibrid. Ford 8.8 lett lerövidítve és átalakítva, hogy a Corolla alkatrészekkel tökéletesen passzoljon és működjön. A felnik is limitált kiadású Work Equip görgők, amikre Toyo R888 gumikat húztak. A felnik mögött pedig Wilwood fékek lassítják az autót. 

Az autó alatt teljesen nyitott rendszer van, ami egyedi leömlők után, mindenféle fojtás nélkül engedi a motor hangját a szabadba. Maradjunk annyiban, hogy hangos. (Mivel azt nem tudnám szépen leírni, hogy mennyire....) Az utastérben már említettem a bukócsövet. Az ajtók belsejét szétvágták, aminek az az egyszerű oka volt, hogy Riconak az oldalbiztonság mellett, szüksége volt több helyre is. Rico, Bride Zeta ülésekben foglal helyet és Takata övek szorítják a székbe versenyzés közben. Azonban ahhoz, hogy kényelmesen elférjen, a padlólemezt is megvágták, hogy az üléseket alacsonyabb pozícóban szerelhessék be. A kormány limitált kiadású Illest 100 darab és egy mozdulattal levehető. Felette digitális műszeregység tájékoztatja a sofőrt a motor állapotáról, amihez egyébként teljesen új kábelezés és Link ECU tartozik. Egyedi váltókar, Tilton pedálok zárják a sort. 

Ez az autó egy igazi versenyautó, viszont nem driftre, hanem szlalomra, time attack-ra, hegyi versenyre építve, de a legszebb, hogy van rendszáma, biztosítása és tulajdonképpen közúti forgalomban is részt vehet! 



 

Forrás: Carstyling

Kisorsoltuk SEMA Show 2019 játékunk nyereményét, a Chip Foose által dedikált pólót.

» Részletek itt! «