Amikor az új Supra megjelent, minden arról szólt, hogy mennyire BMW és mekkora gyalázat ez a márkára nézve. Aztán jöttek olyan cikkek, amik azért elmagyarázták, hogy mi van a dolog hátterében. Ettől függetlenül a Supra sikere töretlen és az is elmondható, hogy a tavalyi SEMA Show-n egyértelműen a Supra volt a középpontban. 
 
A rajongók azért igyekeznek hangot adni annak, hogy a BMW motor közel sem olyan mint a 2JZ volt és sosem lesz. A műhelyek ezt mindenáron meg akarják cáfolni és sorra érkeznek az erősebb változatok, a másik oldalon viszont már van JZ motoros megoldás is, úgyhogy lehet, ennek az ellentétnek, versengésnek nem lesz vége egy darabig. 
 
A nagy harcban pedig sokan elfelejtik, hogy a Supra-nak van egy mostohatestvére. Ez pedig a Z4. Szerencsére az AC Schnitzer újra köztudatba hozta és kezelésbe vették az M40i-t. A motor teljesítménye immáron 400 lóerőre emelkedett 340-ről, a nyomaték pedig 500-ról, 600 Nm-re. A kisebb motoros változatok sem maradnak ki majd a cég állítása szerint. A karosszérián is történtek változások. Új első koptató, kétrészes hátsó szárny, új küszöbök és a motorháztetőn, új légbeömlők teszik agresszivabbá az autót. A kerékjáratokban 20"-os felnik váltották a gyári darabokat és az AC Schnitzer kétféle dizájnt is kínál. A csomagban még szerepelnek 25mm-es ültetőrugók is, de ha a legdrágább csomagot választjuk, állítható futóművet is kérhetünk az autóhoz. Ha pedig nagyon nem bírunk magunkkal, kérhetünk olyan kipufogót is ami 4 darab véggel rendelkezik és ezzel elhitetethetjük az emberekkel, hogy Z4M tulajok vagyunk, amit egyébként a BMW nem akar gyártani valójában. 
 
A beltérben néhány alu kiegészítő dobja fel a hangulatot. Ilyenek a pedálok, a lábpihentető és a kormány mögötti fülek. Az AC Schnitzer pedig 5 év garanciát vállal a mutatványra. 





 

 

Forrás: Fast Car