Épphogy megjelent a piacon az új RS6, RS7, RSQ8, az ABT Sportsline máris elkészült a maga tuningcsomagjaival és könnyedén lehet 700 lóerős RS modellje a tulajoknak. 
 
A dupla turbós, 4 literes V8 motorok eredetileg 600 lóerővel és 800 Nm nyomatékkel rendelkeznek, ami már alapból nem nevezhető vérszegénynek, azonban a motorvezérlő okosítása után, máris 700 lóerő és 880 Nm áll a sofőr rendelkezésére. Ez pedig egy utcai autó esetében már bőven több mint elég. 
 
A cég egyébként a V6 motorral szerelt RS4-hez is kínál teljesítménynövelést. Jelen esetben 456-ról 517-re emelik a lovak számát, amivel már a Mercedes-AMG C63 S-sel kerül egy ligába az autó. 
 
Az RS6 esetében a 0-100 3,6 másodpercről, 3,3-ra csökken és még mindig egy családi kombiról beszélünk! Elképesztő! Az árakról nem tudni semmit, de biztosak lehetünk benne, hogy minden lesz, csak olcsó nem. Viszont miután kifizettük a tuningot, TÜV engedélyes módosításokat kapunk és a garancia is megmarad, úgyhogy ha már egy RS modell belefért a keretbe, ez sem fog gondot okozni! 
 





 

 

Forrás: ABT Sportsline