A Citroen Berlingo-ra mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy versenyautó. Tökéletesen megfelel áruszállításra belvárosban, egyes modellek családi autóként is jól teljesítenek és a dízelmotorral szerelt változatok még takarékosak is. Szóval elég jól ki lehet használni több téren is, azonban a sportosság távol áll tőle. ( Itt most nem térnék ki azokra az alkalmazottakra, akik ezt úton-útfélen megpróbálják megcáfolni és versenyzőként száguldanak végig a városon, csak hogy az ügyfelek időben megkapják a rendelt dolgokat. ) 
 
Szóval adott egy ilyen Berlingo Multispace, ami elég komoly meglepetést tud okozni. Tegyük fel, hogy éppen a saját időnket akarjuk megdönteni a közeli versenypályán, amikor megérkezik mögöttünk ez a dobozos és még fel sem dolgoztuk a látványát, már le is hagyott minket. 
 
Az eBay-en akadtam erre a különös szerkezetre. Mindjárt a motornál kezdeném. A gyári erőforrás helyére a 306 GTI 2 literes motorját építették be, ami kapott egy rotrex feltöltőt és kovácsolt belsőt. 570-es Siemens injektorok, RX-7 intercooler egyedi csövezéssel, Mocal olajhűtő, a 106 GTI Nissens hűtője két darab ventivel, Bosch 044 benzinpumpa szerepel még a módosítások listáján. A motort Vibra-Technics bakok tartják. A motorhoz a 306 GTI 6 sebességes, rövid áttételű, erősített váltója csatlakozik. Ezt még könnyített lendkerék és short shifter egészít ki, valamint Quiafe ATB sperr próbálja aszfaltra vinni az erőt. 
 
A futóművet GAZ Gold állítható szett és keményebb rugók váltották és 50 mm az ültetés, míg hátul a torziós rugót variálták át és így 7 centivel került lejjebb. Keményebb szilentek, állítható toronycsapágyak valamint több 306 GTI alkatrész került még beépítésre, hogy tökéletes legyen az úttartás. 6 dugattyús KAD nyergek és Focus RS 285-ös tárcsák, Mintex betétek lassítják az autót. Fém fékcsövek, Berlingo HDI főfékhenger szerepel a változtatások között illetve az ABS-t egész egyszerűen kiszerelték. A kerékjáratokban Citroen C5, 16x6-os felnik forognak, amik úgy néznek ki, mint a gyári lemezfelnik. 195/50-es Michelin Pilot Sport 3 gumikat húztak rájuk. 
 
Az utastérben versenyülésekben foglalhat helyet a sofőr és utasa. 3 pontos bizonsági övek, kiegészítő műszerek, OMP kormány. Ezen kívül minden kárpitot, hátsó üléssort, az oldalajtó sínjeit eltávolították. Bekerült egy tűzoltókészülék és tulajdonképpen ennyi az egész. Vicces szerkezet lehet, hiszen az önsúlya elég alacsony ahhoz, hogy a 400 ló rendesen cibálhassa versenypályán a gépet. Árnak 12.000 angol font van megjelölve és IDE KATTINTVA megnézhetitek az adatlapját is a kocsinak. 
 
Na melyik futár élné ezt a masinát?