15 évvel ezelőtt senkit sem kevés embert hozott lázba egy Nissan Silvia. Nem ismerték a típust, nem tudták milyen potenciál rejtőzik benne, ezáltal pedig viszonylag olcsón hozzá lehetett jutni. Mondjuk S15-öt nem igazán lehet/lehetett látni a piacon, de ez egy más kérdés.
 
Mindenesetre az autó mára ikonná vált és egyre többen szeretnének egy ilyen japán csodát. Azonban hiába próbálkoznak világszerte, ehhez igazán a japánok tudnak úgy hozzányúlni, hogy tátva marad a szánk.
 
Nézzük Sadato Fukumoto autóját! Ami elsőre feltűnik, az a brutális kiállás, ráadásul teljesen fix minden. 326Power és T-Demand alkatrészek felhasználásával sikerült elérni ezt az agresszív megjelenést, de persze ott vannak a felnik is, amik Work Schwert SC4 darabok, tekintélyes, 10x18 et -64 és 11x19 et -67 méretben. Ráadásul oldalanként eltérô a szín is, ami elsőre lehet fel sem tűnik. Azonban nem ez az egyetlen olyan részlet, amit csak sokadik pillantásra fogunk fel.
 
Toyota Celsior kilincsek, Mercedes motorháztető szellőző szerepel még a listán. Az első lökös Garage Mark Type1 a küszöbök és hátsó lökhárító Bloom Japan termékek és külön érdekes még, hogy nincs hátsó szárny.
 
Az utastérben fekete-fehér minden. A Recaro SR7F ülések kétszínűek, az egyedi bukócső fehér és ez már sejtet valamit, ami a sebességmérőn látható TRD felirat után még nagyobb izgalomra ad okot. Igen, ebben az autóban 1JZ motor dolgozik, csodálatosan beépítve. A lyukacsos szelepfedél érdekes látvány, de maga a beépítés minősége is bámulatos, ráadásul még a klíma is tökéletesen működik, amiért külön plusz pont jár. Így berakni egy 6 hengeres motort egy olyan motortérbe, ahol csak 4 hengeres dolgozott, művészi munka!
 
Ismét egy remek példa arra, hogy hazai pályán a japánok verhetetlenek! Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Stancenation