Ha valaki biztosra akar menni a tuning világában, akkor vegyen egy Golfot! Lehetetlen mellélőni vele. Nincs két egyforma darab, pedig elég sokan nyúlnak ehhez az alaphoz. A kiegészítők listája olyan hosszú, hogy lehetetlen mindent megtalálni, ha pedig különleges cuccokat keresel, akkor bizony érdemes felkötni azt a bizonyos gatyát, mert a cukor termékek fogyóban vannak és ha felbukkan valami, garantáltan méreg áron fogják kínálni. Na de kit érdekel?! Ez egy ilyen műfaj. Otthon meg majd füllentünk az asszonynak, hogy mennyiért vettük meg azt a bizonyos felnit vagy lökhárítót, amiért képesek voltunjk este 10-kor autóba ülni és átszáguldani az ország másik felébe. 
Aki a klasszik vonalon mozog, az egyes vagy kettes Golfot fog választani, aki pedig modernebb kasznit szeretne, az inkább a négyeseket fog keresni. Vicces az, hogy már a negyedik generáció is lassan oldtimer korba lép, de valahogy nem tűnik fel. Mondjuk ez a modern autók tulajdonsága. 
 
Harley Kitt is a negyedik generáció egyik darabját választotta. Az 1,8-as turbós motor egy teljesen kipucolt motortérben pihen és szálcsiszolt csövezés töri meg a sötét színeket. Egyszerűen vonz minden tekintetet, de az autó nem csak ettől különleges. A letisztult karosszéria R32 lökhárítóval és ABT hűtőráccsal gazdagodott, a küszöbök pedig, számomra érthetelen okból, EZ Lip toldatot kapott. 
 
A futómű természetesen levegős, mint ahogy ezt egy ilyen kategóriájú showcar esetében el is várhatja az ember és az Airlift Performance szettje került beépítésre. A kerékjáratokban, korhű, Porsche Eta Beta, többrészes felnik forognak, polírozott peremekkel és arany csavarokkal. A beltérben jubileumi belső teszi fel a pontot arra a bizonyos i-re. 
 
Hibátlan összeállítás és még így is megmaradt a használhatóság, persze kérdés, hogy harley mennyire használja a kocsiját. Még több képért KATT IDE!





 

 

Forrás: Airlift Performance