Nem tudtam eldönteni, milyen alcímet adjak ennek a bejegyzésnek, mert ez az autó több mint tökéletes. Egy olyan kor szülötte, amikor még tudtak igazán szép autókat készíteni a BMW-nél és nem kerültek akkora vesék az autókra, amikkel galaxisokat lehet beszippantani. Volt mindegyiknek stílusa és egyszerre volt elegáns és sportos mindegyik modell. Manapság kicsit más a helyzet és a piac, valamint a környezetvédelmi előírások diktálnak. 
 
Persze a tuning világában egyre népszerűbbek ezek a gépek, de szerencsére nem kerülnek olyan emberek kezébe, akik elmebeteg műanyagokat aggatnak rájuk és nevetségessé teszik ezeket a klasszikus autókat. Szép felni, korhű kiegészítők esetleg levegős futómű kerül beépítésre és kész is van a tökéletes old school masina, amivel lehet szerepelni mindenhol. aztán ott vannak azok az emberek, akik egész más miatt akarnak ilyen gépet. Szenvedélyből. 
 
Roman Goldberg ilyen figura. Kiskora óta nagy rajongója a különleges autóknak és főleg a klasszikus darabok tartják izgalomban. Éppen ezért van egy Dakar sárga E36 M3, E12 528i és léghűtéses 911 is a tulajdonában a képeken látható E24 mellett. 
Az M635CSi nem pontosan olyan mint az M6. Amíg az M6-ban S38 motor dolgozik és Észak-Amerikában valamint Japánban volt elérhető, addig az M635CSi az európai piacra készült és az M1-ből ismerős M88 dolgozott az orrában 282 lóerővel. Mindössze 5855 darab került forgalomba, amiből aztán ki tudja mennyi maradt meg az utókornak. 
 
Roman véletlenül akadt erre a piros példányra, ami inkább rózsaszín volt, mivel évekig az utcán állt és a nap kiszívta a fényezését. Nem volt gyakeran használva, talán kétszer vették elő egy évben. Romannak először az európai lökösök tűntek fel, aztán pedig a motortérben pöffeszkedő M88, úgyhogy amint meglátta, már indult is pénzzel a zsebében, hogy megvegye az autót. Persze az állapota messze volt a tökéletestől, de ez sem tántorította el emberünket. 
 
Komplett polírozással kezdte a mutatványt, amit többször is elvégzett a kocsin, míg végül a gyári piros szín újra régi fényében nem tündökölt. Így azért előkerültek a hibák is és Roman gyakran elgondolkodott egy teljes fényezésen, de akkor már nem tudná olyan nyugodtan használni napi szinten a kocsit, mint ahogy most teszi. Ezután az üzemanyagrendszer teljes felújítása következett és nagyjából hibátlan is volt a kocsi. 
 
Beszerzett egy szett BBS RS198 garnitúrát, 8,5x17 méretben, 235/45-ös gumikkal, beszerelt Open Road Tuning állítható szettet, így már a kanyarodás is élménnyé vált és a sorhat hangját Remus kipufogó engedi a szabadba. 
 
Ez az autó az élményről szól, úgyhogy aki azt várta, hogy majd hardline csövezéssel épített levegős rendszer vagy egyéb divatos cucc lesz a kocsin, az most lehet csalódott kicsit. Ez egy nagyon patent, korhű építés, aminél több nem is kell. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Stanceworks