A kupék lehetnek sportosak, elegánsak, ezt mindenki tudja.A keret nélküli ajtó teszi igazán különlegessé a kupékat,  ennél viszont csak egy durvább dolog van, az pedig a B oszlop nélküli felépítés. Az autógyártás csodája. Egyszerűen nincs olyan dolog, ami ennyire széppé tud varázsolni egy kocsit. Azonban nem sokan használták ezt a megoldást. A BMW E9 vagy az E31 (8-as széria), vagy némelyik Mercedes modell is ilyennel büszkélkedhet és még van pár gyártó. Utóbbi pedig a mai napig készít olyan autókat, aminél elhagyják a B oszlopot. 
 
A W126-ot 1979-ben mutatták be és ez a széria volt az S osztály második generációja. A motorkínálatban volt sorhat, V8 és turbó dízel is, de az igazi csúcsot a nagy motorokkal szerelt kupék jelentették és ha valakinek egy 500SEC volt a tulajdonában, az biztosan menőnek számított, de egyébként ez ma sincs másképp szerintem. Ez az autó még mindig csodálatosan néz ki és nem számít hány év telt el, még mindig megfordulnak utána az utcán. 
 
Kamil Andrysiak is imádja ezeket a gépeket, így nem csoda, hogy beújított magának egyet. Ránézésre úgy néz ki mint egy AMG változat, de ez csak annak köszönhető, hogy Kamil rengeteget dolgozott az autón, mivel eredetileg ez nem AMG kiadás. Felkerültek az AMG stílusú lökhárítók és küszöbök és az eredeti, kétszínű (two-tone) fényezést kapta meg az egész autó. Így már nem annyira "nagypapás" a megjelenés, ráadásul még alacsonyabbnak tűnik tőle az autó. 
 
A beltérben sem történtek drasztikus átlalakítások. Miért is történt volna? Ez a kocsi így tökéletes! A gyári, levegős, Recaro ülséeket újrahúzták és középen perforált bőrözést kaptak. A fekete közepű, fa Nardi kormány tökéletesen passzol a fabetétekhez és teljesen korhű darab. 
 
Mint mindig, most is a felni koronázza meg az egész mutatványt. A többrészes AMG Penta görgők egyedileg készültek a South Wheels-nél, Lengyelországban. Az eredetileg 16-os gurigákat mérete, az átlalakítás után, elöl 10x18, hátul pedig 12x18! Ezekre egyébként 285-ös gumikat erőszakoltak fel. A futómű teljesen "static" a fitment pedig hibátlan. 
 
Lehetetlen belekötni az autóba, pedig nincsenek szélesítések, hatalmas hátsó szárny vagy éppen agyig döntött kerék. Egyszerűen gyönyörű! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Stanceworks