A Lexus IS egyre népszerűbb itthon is, ami nem véletlen. Az első generációs IS200-at kifejezetten a BMW hármas széria ellenfelének szánták, de a motornál elbukott a dolog (kivéve talán az IS300-at) mivel a 155 lóerős motor önmagában kevésnek bizonyult. Persze lehet kapni hozzá turbószettet vagy kompresszort, de gyárilag nem olyan nagy tűz, de legalább hátul hajt és ha sikerült egy IS200 Sport modellt vásárolni, akkor van alatta sperr diffi, ami azért nem olyan rossz dolog. 
A következő generációnál már mindjárt jobb volt a helyzet, bár a 220d-ről inkább ne  beszéljünk, viszont az IS250 izgalmasabb autó. 208 lóerő, 252 Nm nyomaték, hátsókerék hajtás, V6-os motor. Igaz, az önsúlya kicsit sok (valamivel több mint 1500 kg) és ezért a gyorsulása sem kiemelkedő, de ez már inkább nevezhető egy 325i ellenfelének. Főleg automata váltóval szerelt példányokat lehet találni a neten és szerencsésnek kell lenni, hogy kifogjunk egy 6 sebességes manuális váltóval szerelt darabot. 
 
Adrian is hónapokig kereste a megfelelő alapot és tulajdonképpen így ismerkedett meg jelenlegi barátnőjével, mivel egy házibulin kiszúrta, hogy áll egy IS250 a ház előtt, ami ráadásul manuál váltós, majd szóba elegyedett a lánnyal. Ettől persze még nem lett az övé az autó, de egy lépéssel közelebb került hozzá és rövid időn belül a testvére talált is egy neki való darabot, amire Adrian le is csapott. Kezdetben csak az volt a terv, hogy felcsavaroz egy 20"-os felniszettet és kicsit leülteti az autót ültetőrugókkal, de hamar eldurvultak a dolgok. 
 
A karosszéria komplett Monster Service widebody szettet kapott, felkerült egy karbon motorháztető, karbon küszöbök és hátsó diffúzor és karbon csomagtérajtó. A gyári fényszórók és hátsó lámpák helyére Vland darabok kerültek beépítésre. A megnövekedett kerékjáratokba nem lehetett akármilyen méretű kerekeket felcsavarozni, ezért GMR VSS 5 darabokat vásárolt emberünk, amik méretes peremekkel rendelkeznek. A felnik méretei: elöl 10,5x19 ET -17, hátul pedig 12x19 ET-15. Ekkor már ültetőrugók szóba sem jöhettek, úgyhogy levegős rendszer került a kocsi alá, Airlift 3P vezérlővel. Truhart, Megan Racing és Godspeed lengőkarok, toronycsapágyak, kormányösszekötők szerepelnek még a listán. 
A beltérben jelenleg még a karbon kormány és váltógomb, valamint a 2DIN Kenwood fejegység, a géptető alatt pedig Injen légszűrő, PPE leömlők és RRRacing programozás jelentik a változást, de tervben van egy feltöltő beszerelése vagy komplett motorcsere LS V8-ra, illetve a beltér teljes átalakítása. 
 
Elég jó kiállása lett az autónak, ahhoz képest, hogy csak felnit akart Adrian cserélni és még hosszú lesz az út mire mindent megvalósit, de "odaát" sokkal könnyebben mennek ezek a dolgok, mint itthon, úgyhogy biztosak lehetünk benne, hogy meg fognak valósulni az elképzelések. 
További képeket IDE KATTINTVA találtok! Érdemes megnézni őket! 





 

 

Forrás: Slammedenuff