Venni egy MX-5-öt/Miata-t és pályanapra járni vele, esetleg leültetni a földig, bedönteni a kerekeket, felhebrákolni egy bodykit-et, teljesen megszokott és elfogadott dolog. Egy barátom mondja mindig, az autóépítés dinamikus dolog, amiben minden megengedett és mindent szabad. (Nem pont így fogalmaz, de így emlékszem.) Azonban sokan nem lépnek ki a komfortzónájukból és ugyanazon a vonalon mozognak mint mindenki más és ettől kicsit unalmassá válhatnak. 
 
Ez a Mazda viszont messze van az unalmastól és egy egyszerű, ámde roppant hatásos vonalat követ: Kis autó, nagy motor, hátsókerékhajtás! 
Ryan Hamiltonnak nem ez az első V8 átépítése. Korábban már egy Audi A4 B5 elejébe is bepattintott V8-at. A Mazda-t játszós autónak vette és már eleve egy turbós 1,8 volt benne, viszont, Ryan szerint, rettentően unalmas volt, ezért kikapta a 4 hengerest és inkább beledobott egy 5,3 literes LM7 V8-at! 
 
Az örömködés a V8-cal sem tartott sokáig és Ryan már a köetkező megoldást kereste. Sokáig mondjuk nem kellett kutatnia, felkerült egy BW S300 turbó, amivel mindjárt izgalmasabb volt a kocsit vezetni, egészen  következő tálig, amikor még egy turbót aggattak a motorra. 
Arra a motorra, ami egyébként Gen4 hajtórudakat és dugattyúkat, portolt 799-es hengerfejet, Sloppy Stage II tengelyeket, Holley szívósort, Mishimoto hűtőt, Walbro 450 benzinpumpát és Sunco váltóhűtőt kapott. Erre jött rá a két darab Borg Warner S300 turbó, kettő darab Tial wastegate, két darab lefújószelep és treadstone intercooler. 
A váltó épített, Turbo 400 és innen megy tovább az erő 8.8-as Ford hátsó hídba a Strange Chrome kardánon keresztül, a diffiből pedig kovácsolt féltengelyeken keresztül érkezik meg a hátsó kerekekhez, amik hátul egyedi, 10x15-ös Belak felnik, 275/50-es Mickey Thompson versenygumikkal szerelt darabok. Elöl, szintén 15-ös, VMS Racing felnik forognak, 195/50-es Yokohama S-Drive gumikkal. 
A futómű teljesen egyedi, a fékek pedig az NB Sport-tól érkeztek. 
 
Belül alu ajtókárpitok, Kirkey versenyülések, Sparco biztonsági övek és a műszerfal helyére beépített vékony lemez, amire a legfontosabb kapcsolók kerültek, jelentik a változást. Az autó érdekessége még a turbókra szerelt világítás, ami a kocsi védjegyévé vált. Sajnos teljesítményadatokat nem közöltek, de biztosak lehetünk benne, hogy gyors lehet az autó, hiszen ennek a motornak kevesebb mint 1 tonnát, 952 kg-ot kell mozgatnia, aminek tudatában biztosak lehetünk benne, hogy "arrébb lehet vele állni"! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Super Street