A SEMA Show-n nem csak hardcore gépeket lehet látni, hanem élhetőbb verziókat is. Miért ezzel kezdtem a bejegyzést? Azért, mert a cím megtévesztő lehet néhány embernek, pedig a képeken látható Dodge Ram is ki volt állítva a SEMA Show területén, de nem a profi építések között. Ahogy a tulaj, Jeff fogalmaz: Ez az egyszerű ember showcar-ja!
 
370 lóerő és kicsit több mint 1000 Nm. Ezt tudja gyárilag a 6,7 literes Cummins motor ennek a Ram 2500-nak az orrában. Igazából nem gondolnám, hogy kevés lenne bárkinek is, de Jeff a Stealth Performance-nál dolgozik, ezért nem meglepő, hogy kicsit megpiszkálták az autót, hogy még 70 lóerőt és 216 Nm nyomatékot csikarjanak ki az erőforrásból. ezen kívűl a Black Market Performance szállított egy CAT adaptert és Mishimoto szilikon hűtőcsöveket. 
A gyári 68RFE váltó viszont úgy érezte, hogy kilép a beszélgetésből, mert ezt az erőt már nem bírta feldolgozni, úgyhogy a Nixon Transmissions megerősítette a 6 sebességes automata váltót. 
 
A futóműnél a Carli Suspension szettje volt a befutó, ami közel 8 centiméterrel emeli meg a kocsit, de más kiegészítők is érkeztek ettől a cégtől, amik a kormánymű környékén és a stabilizátoroknál kerültek beépítésre. A fúrt/mart tárcsákat és a hozzájuk tartozó betéteket a CQUENCE szállította, majd a sort az új felnik és a rájuk húzott 37"-os Mickey Thompson gumik zárják, valamint érdemes megemlíteni a megerősített diffit is, ami új áttételt is kapott. 
Az utolsó simításokat a Dreamworks Motorsport végezte el, az egyedi fóliázással, ami aztán Duraflex kerámia kezelést is kapott. 
 
Jeff hétköznap dolgozik a kocsival, hétvégén ráakaszt egy lakókocsit, a maradék időben meg néha csapat vele egyet a sivatagban vagy találkozókra jár. Nem a megszokott showcar kategóriába tartozik, de mindenképp érdekes lehet azok számára, akik kedvelik ezeket a bitang méretű platós járgányokat, meg aztán dízel bemutató sincs olyan sok az oldalon. 





 

 

Forrás: Diesel World