Miért ültetnénk le egy Lotus-t, ami egyébként sportautó és azzal a céllal gyártották, hogy nagy tempóval lehessen vele suhanni a kanyarokban? 
A válasz egyszerü: Mert a tulaj így akarta és megtehette! 
 
Japánban amúgyis hajlamosak olyan dolgokat művelni, amit egy adott márka rajongói nehezen tudnak feldolgozni, pedig ettőúl válik színessé ez az egész, hogy teljesen elmebeteg dolgokat művelünk és használhatatlanná teszünk autókat, hogy aztén mégis használjuk és vigyorgunk amikor leér, karcol, esetleg szikrázik az alja. Hülyegyerek dolog? Meglehet, de még mindig jobb, mintha más, káros hobbink lenne. 
 
Az autók iránti rajongás fiatal korban, gyerekként kezdődik, amikor megkapjuk az első Matchbox-ot, Hot Wheels-t vagy bármilyen más kisautót. Kezdetben csak brümmögünk a szőnyegen, aztán piszkálja a fantáziánkat, hogy milyen lenne más színben, sötét üvegekkel, stb. és ebből később az lesz, hogy modelleket rakunk össze, de nem a dobozban szereplő leírás szerint, hanem sjaát elképzeléseink alapján. Tsuchida-san pontosan így nőtt fel és ezeket a lépéseket követte, annyi különbséggel, hogy később meg is valósította az egyik nagy álmát és vett magának egy Lotus Esprit-et! 
 
Sokunknak már ennyi elég lenne a boldogsághoz, de Tsuchida-san nem volt elégedett. Ezért leültette a gépet levegős futóművel. Itt új első gátlók és Eunos Roadster hátsó gátlók kerültek beépítésre némi átalakítás után. Ezekre húzták a lufikat, majd az egészet Tanabe Air Cobra rendszer működteti biztonságosan. A kerékjáratokban is elég különleges felniket találunk, mivel Lotus alatt nem jellemző, hogy SSR mesh felnik forogjanak. Persze itt sem olyan szettről beszélünk ,amit a polcról emeltek le! Tsuchida-san interneten vadászta össze magának a felniket, így sikerült előre 7,5x16, hátra pedig 9,5x17-es darabokat felcsavarozni. A vicces az egészben az, hogy amikor a kocsi teljesen földre ül, a felnik sokkal nagyobbaknak tűnnek. 
 
Az utastérbe pillantva a Nardi fakormány tűnik fel először, majd meglátunk pár régi posztert, amin Tsuchida kedvenc pop énekese (a fiatal korából persze) Seiko Matsuda látható. Nem kell félreérteni a dolgot, semmi perverz rajongás nincs mögötte, egyszerűen ettől is korhű lesz az egész, de az igazi nagy durranás a hordozható National kistévé, amin folyamatosan az énekes klipjei mennek! 
 
Egyszerűen zseniális az egész és ismét Japánban pakoltak össze egy ilyen remek autót. Még több képet IDE KATTINTVA találtok és mindenképp javaslom megnézni a képeket, mert az autó minden részlete tökéletes! 





 

 

Forrás: Speedhunters