Sok furcsaságot láttam már versenypályákon és környékükön, de driftelő hetes Golfot  eddig nem! Ráadásul mindezt olyan köntösben, hogy egyébként nem is érteném mi történik, ha előttem elrakná a sofőr keresztbe mondjuk a Könyves Kálmánon, ugyanis a teljesen gyári karosszéria és a BlueMotion felirat nem adna okot a gyanakvásra, egyedül talán a csillogó felirat lehet gyanús..... 
 
Toni Varelius igazi benzinvérű fenegyerek. Éveken át driftelt utcán, aztán éveken keresztül versenyszerűen űzte a sportot és köztudott róla, hogy bármilyen hülyeségben benne van, úgyhogy amikor viccből megemlítette, hogy kellene neki egy csapatós gép, Golf alapra, akkor a többiek először kinevették és csak annyit mondtak, hogy ez a leghülyébb ötlet a világon. Ennyi pedig pont elég Toni számára, hogy elkezdje keresni a megfelelő alapot.... 
Mivel Toni ráadásul VW szalonban dolgozik, viszonylag hamar megtalálta a projekthez tökéletesen megfelelő gépet. A hetes Golfot autópályán törték össze és pont az eleje kapott nagyot, innentől pedig nem volt megállás. 
 
A javítások után jöhetett az építés! Toninak többféle motor az eszébe jutott. 2JZ, SR20, de mivel korábban vett egy 1502-es BMW-t, amit kifejezetten driftre építettek és M60 V8 dolgozott az orrában, hamar rájött, hogy innen fog érkezni a motor. Az M60B40 módosított Range Rover leömlőket kapott és egyedi kipufogórendszert.  ZF GS5-39DZ 5 sebességes váltó csatlakozik a motorhoz, ami eredetileg 530d-ben tette a dolgát korábban. E39 525i kardánon keresztül érkezik az erő a hegesztett 3,67-es diffihez. Természetesen a tűzfalat és a kardánalagutat és a csomagtéralját is át kellett alakítani, hogy a motor és a hajtás tökéletesen elférjen. Hátul találjuk a 30 literes üzemanyagcellát, a benzin pedig Bosch 044 pumpa szállítja, alumínium csöveken keresztül. 
 
Az első bölcső és a kormánymű E36-hoz gyártott darab, a Wizards of Lock termékei pedig a nagyobb kormányszög elérésében segédkeznek, hátul pedig E39 bölcsőt használtak. BC Racing állítható futómű és gyedi, MLV nyomórudas hátsó futómű, amihez Lamborghini Gallardo alkatrészeket használtak fel,  garantálják az úttartást.
Elöl 286-os E36, hátul pedig 296-os E39 tárcsák lassítják a kocsit, a tengelyek végein pedig 9,5x18 és 10,5x18-as Lenso CL5 felnik forognak, 225/40 és 245/40-es gumikkal szerelve. 
 
Mint említettem, a külső teljesen gyári, viszont a belteret totál szétkapták. Egyedi bukócsövet építettek be, Bimarco Hummer üléseket Sabelt övekkel és gyorscsatis kormányaggyal rögzített mélyagyas sportkormányt. 
 
Imádom, hogy kívülről nem feltűnő, de közben egy 300 lovas V8 cibálja a gépet és a hátsó kerekek okádják a füstöt! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Fast Car