Darren már elég régóta Ford rajongó. (Angliában ez nem meglepő) RS Turbo-k, Cosworth-ok és egyéb különleges darabok voltak már a tulajdonában, de mindig is vágyott egy Mk2 Escortra. Amikor pedig felbukkant egy eladó példány, ami ráadásul alapból nem volt egyszerű, nem tudott ellenállni és megvette. 
 
A két ajtós, Bermuda kék színre fényezett Mk2 Mexico első kötényt, és lökhárítókat visel. Elöl GAZ Gold állítható, hátul sima GAZ lengéscsillapítók és módosított laprugók engedik közelebb a földhöz a kocsit. A kormánymű Quaife gyártmány és kevesebbet kell tekerni mint a gyárit, de Eccentric toronycsapágyak és Gartrac stabilizátor is beépítésre került. A 8x13-as Revolution Minilites felnikre 175/50-es gumikat húztak és mögöttük, elöl, 6 dugattyús nyergek lassítják a kocsit. 
 
A géptető alatt 2 literes Harris Pinto motor dolgozik, kovácsolt hajtórudakkal és dugattyúkkal, nagy szelepes Harris hengerfejjel és Harris tengellyel. Omex tűtesor és vezérlő, zöld Cosworth injektorok, Harris 4-2-1 leömlő és kipufogórendszer zárja a sort. A teljesítmény 200 lóerő és a motor akár 8500-at is képes forogni. Manapság ezen sokan csak mosolyognak, de az autó nagyon könnyű és már mértek vele 4.6 másodperces 0-100-at, ami azért nem hangzik rosszul. 
A motorhoz 5 sebességes Type 9 váltó csatlakozik és Retroford short shifter is szerepel a listán, valamint könnyített lendkerék is. Quaife féltengelyek, Cosworth kardán és Balck Line ATB diffi tartozik a hajtáshoz. 
Az utastérben Recaro Pole Position ülések, OMP kormány és váltógomb, egyedi padlókárpit és karbon kalaptartó jelentik a változást.  
 
Tökéletesen old school kis gép, izgalmas vezetési élménnyel és fantasztikus megjelenéssel! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: RollHard