A restomod irányzat vagy építés vagy nem is tudom minek nevezzem, egyik kedvencem, mivel a régi, nem annyira korszerű, jól vezethető gépekből igazi kanyarvadász, erőtől duzzadó vasakat teremt. 
A C2-es Corvette a maga idejében nem számított rossz autónak, aztán majd a szakértők úgyis megírják a véleményüket erről, de az eltelt évek alatt csúnyán átlépett rajta a modern technika. 
Ekkor pedig jön valaki, aki feljavítja a dolgokat és megalkot olyan remek autót, mint a képeken látható darab. 
 
 Már maga az alap sem gyakori, hiszen egy nyitott változatról van szó, amiből nem találni túl sokat a neten. Az 1963-as C2 kiszélesített és felújított a kasznival és teljesen új, egyedi, Coffman C2 alvázzal valamint teljesen új hajtáslánccal rendelkezik. A fékek a C6 Z06 alól kerültek felszerelésre, a jobb úttartásért pedig Viking állítható szett gondoskodik. A motorháztető alatt LS3 motor található, Velocity szívósorral, Be Cool hűtővel, Brian Tooley Stage 3 főtengellyel és megközelítőleg 430 lóerővel. Az oldalt kivezetett kipufogók garantálják, hogy már messziről is lehessen hallani az autó érkezését. 
A 6.2 literes motorhoz 5 sebességes Tremec váltó csatlakozik és Dana 44 hátsó hídhoz érkezik az erő. 
A Budnik felnik elöl 18, hátul 19"-osak és ugyan nem tudni a pontos méreteket, de azért látszik, hogy nem éppen keskeny darabok. 
Az utastérben felújított ülések, Retro fejegység, amiben USB is található, Dakota Digital műszerek és Vintage Air légkondi található. 
 
Az autót egyébként a Bring a trailer oldalon is árulták és ha minden igaz 68.000 dollár környékén kelt el végül, ami már szabad szemmel is jól látható összeg. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Tuningblog.eu