Bob Bertelsen neve nem biztos, hogy mindenkinek ismerősen cseng. Annyit érdemes tudni az úriemberről, hogy pár évvel ezelőtt épített egy Green Mamba névre hallgató 1968-as C3-as Corvette-et, ami meghazudtol minden sztereotípiát, amit amerikai autóval kapcsolatban gondoltunk, hallottunk. Az autó ugyanis nem csak erős, 650 lóerő, de könnyű és rendkívül jól vezethető, ami azért is fontos, mert Bob nem trélerkirálynőket épít, hanem versenyautókat, amik kiállításon is jól néznek ki. Szóval a Green Mamba után sokan várták mit fog kigurítani a garázsból és a várakozásnak vége, mert a SEMA Show-n látható volt az utód!


A Solar Flare Corvette alapja egy 1962-es C2 Roadster, amit szintén kemény használatra szántak, így gyakran látható (lesz) pályanapokon, szlalomversenyeken és egyéb motorsportos eseményeken is, ahol nem elég csak erősnek lenni. Mielőtt a Corvette rajongók magukhoz nyúlnának, hogy emberünk szétvágott egy ilyen ritka példányt, nem árt tudni, hogy Bob egy elég leharcolt autót vásárolt magának, pont azért, mert minden elemét módosítani szerette volna.


Az autó alatt Detroit Speed bölcsőket, JRI állítható futóművet, Baer XTR fékeket (14”-os tárcsákkal) és 11,5x18-as Forgeline felniket találunk. A karosszéria rengeteg üvegszál és karbon elemet tartalmaz. A teljesen karbon hardtop és a szintén szénszálas vitorlaelemek kiemelt jelentőséggel bírnak, hiszen a tető úgy lett kialakítva, hogy Bob feje bukósisakban is tökéletesen elférjen. (because racecar) A front környékén is találunk szénszálas elemeket, mint például az első toldatot, valamint a lökhárítókat kiváltó elemeket. Hátul is a jellegzetes minta töri meg a sárga fényezést. A sárvédőkat is úgy alakították át, hogy a méretes kerekek simán elférjenek. A motorháztető alatt egy 427-es (7 literes) LS V8 dolgozik, ami a Scoggin-Dickey által épült újra, RHS alu blokkal, LS7 hengerfejekkel, MSD Atomic szívósorral, Holley vezérlővel. Ezeknek köszönhetően 660 lóerőt és 810Nm-t teljesít padon az autó. A Bowler által átépített Tremec T56 váltóval 110 km/h-ig nem is kell elváltani az egyest, amitől igen érdekes mutatványokra képes pályakörülmények között a C2. A beltérben a Trick Lab Interiors csapata szabadította el a fantáziáját és teljesen modern, versenyautós utasteret építettek, digitális műszerrel, rengeteg bőrrel, versenyülésekkel, megújult ajtókárpitokkal.

Beteg egy szerkezet, de végre egy olyan autó, ami nem csak álló helyzetben néz ki jól, hanem kőkeményen van használva a versenypályán is!