Egy használtautó hirdetésbe leírni egy bizonyos modell esetében, hogy a leggyorsabb és legerősebb eladó, ahhoz vagy nagyon magabiztosnak kell lenni, vagy csak marketingfogás miatt csinálták, hogy több legyen a kattintás. A képeket elnézve viszont, a tulaj nem viccel és megtörténhet, hogy ez az S8 valóban mindenből a leg!

2013 még az az év volt, ahol még az elektromos autók még nem lepték el az utakat és a gyártók is mertek készíteni olyan gépeket, amikben tomboltak a lóerők, de persze a környezetvédelmi előírásokra már oda kellett figyelni. Mindenesetre voltak még olyan benzintemető óriások, mint az Audi S8, amiben 4 literes V8 TFSI dolgozott 520 lóerővel, 650Nm nyomatékkal és alapból 4,1 másodperc alatt ugrott 0-ról 100-ra, ami egy két tonnás összkerekes autótól nem olyan rossz teljesítmény.

Na most egy ilyen autót vásárolt magának emberünk, aki valószínűleg kevésnek érezte a félezer lóerőt és „kicsit” megpiszkálta a motort. Vagyis elvitte egy szakműhelybe, egészen pontosan a Madness Motorsporthoz, akik átépítették/megerősítették a motort és a váltót, versenycélra gyártott hengerfejeket, nagyobb szelepeket, kettő darab Garrett GTX3076 Gen 2 turbót, Tial külső wastegate-ket, egyedi leömlőket és komplett kipufogórendszert, egyedi közteshűtőket, Aquamist víz-metanol befecskendezést, nagyobb benzinpumpákat szerelt be és hogy a megállással se legyen gond, az Audi RS7 420-as kerámia fékeit pakolta az autó alá. A teljesítmény? Padon mérve kicsit több mint 1200 lóerő és 1343Nm ami bőven több mint amire utcán szükség lehet, de fel kell készülni a húzott 1.9 TDI-k ellen, hiszen mindenki tudja, ahol ez elfogy, ott a dízelesek még csak a kettest váltják!

A 100-200 3,9 másodperc alatt, míg a 200-300 8,1 másodperc alatt történik meg és közben a lehető legnagyobb kényelemben ülünk egy csatahajóban, amiben a Bose audiorendszer szórakoztat és a létező összes extra a rendelkezésünkre áll.
Az álmodozásnak a kiírt ár vet véget, mivel a 65.000 eurós cédula hamar leránt minket a fájdalmas valóságba, bár a jelenlegi árfolyamon 26 millió forint még nem is annyira durva egy ilyen szerkezetért.

IDE KATTINTVA megtaláljátok a hirdetést, hátha néhány hét múlva a Vácin láthatjuk majd.