Milyen is az úgynevezett klasszikus tuning? Egy közkedvelt típus, néhány kötelező módosítás, ami érinti a motort, a futóművet, a fékeket és a karosszériát. Korhű felnik, lehetőleg többrészes változatban és néhány változtatás a beltérben. Mindezt úgy, hogy az alap, amire építkezünk, sokkal inkább tűnjön egy továbbfinomított autónak, mintsem egy használhatatlan showcarnak. Na, igen, ez az a rész, ahol hamar elszabadulhatnak a dolgok, hiszen a kultikusabb alkatrészekért, egyes esetekben, már-már csillagászati árakat kérnek a gyűjtők.

A képeken látható kettes Golfra tökéletesen illik a fenti leírás! A holland Ronald alaposan megdolgozott azért, hogy arra szintre jusson az autó, amit láthattok. Ehhez pedig hozzátartozik, hogy a Golf simán kimerítette a bontószökevény fogalmát bő 10 évvel ezelőtt. Minden eleme teljes felújításon esett át és rengeteg, gyári, új alkatrésze került fel- és beszerelésre. Nem mehetünk el szó nélkül a Porsche kilincsek, és a makulátlan burgundi vörös fényezés mellett sem. A H&R Ultralow Rebound 80 állítható futómű segítségével tökéletesen be lehet lőni a magasságot, hogy a 7,5x17-es BBS RS 301 felnik és a rájuk húzott 185/35-ös Nankang gumik úgy álljanak az autó alatt, ahogy azt a tulaj megálmodta. A felnik mögött Seat Cupra alól érkezett a komplett Brembo szett, így már a megállással sincs gond, amire azért is nagy szükség volt, mert a GTI motorterében is változott pár dolog. 1,8 literes, 20 szelepes turbómotor (AUQ) került beépítésre, Bosch olajpumpával, Powerflex csövekkel, BMC légszűrővel és módosított olajteknővel megtámogatva. A 271 lóerős erőforrás megkapta az Audi R8 olaj- és hűtősapkáját. A jobb kilégzés érdekében új leömlőt és Milltek hátsó dobot szereltek fel. Az erő AYN váltón és Sachs kuplungon keresztül jut el a kerekekhez. A beltérben A G60-ból ismert elektromos Recaro ülések, kormány, új VDO műszerek, Edition One szőnyeg, Votex konzol, VW Beta rádió jelenti a változást. Utóbbi kicsit modernizálva, USB kapcsolatra képesen került a helyére.

A végeredmény pedig egyszerűen tökéletes! Mint látjátok, nem csak extrém megoldásokkal lehet maradandót alkotni! Sokan lehet csak elsétálnának az autó mellett, de aki igazán ért hozzá, biztosan közelebbről is alaposabban megnézné a Golfot.

KATT IDE a további képekért! 





 

 

Forrás: vau-max.de