Az idei Wekfest Japan teljesen levett a lábamról! Japánban, hogy egy ismert arcot idézzek: Egészen elképesztő autók voltak kiállítva.

Itt van például a képeken látható W126 amit, ha szemből nézünk igen jól néz ki, köszönhetően a SEC frontnak, de az igazi meglepetés akkor ér minket, amikor meglátjuk, hogy ez bizony egy kombi változat, ami hivatalosan nem létezett!

Érdemes tudni, hogy a Hamburgban található Caro International GmBH már összerakott pár darab példányt a ’90-es évek környékén, aminek az alapja az 560SEL volt, 5,6 literes V8-as motorral és 300 lóerővel. Korának legjobban felszerelt és legbiztonságosabb limuzinja volt ez a modell, éppen ezért a coachbuilder műhely, ami már ismert volt egyedi limuzinjairól és egyéb különleges építéseiről, nem engedhette meg magának, hogy silány minőségű autót kínáljon a megrendelők számára. Éppen ezért alap követelmény volt, hogy az autónak olyannak kell lennie, mintha így gurult volna ki a gyárkapun. Ehhez pedig a W124 kombi változatát vették alapul, és az arányokat megtartva, elkészítették a puttonyos verzióját a W126-nak. Érdemes megemlíteni, hogy a Zender is elkészítette saját verzióját, amiről elég keveset tudni.

Japánban viszont egy kicsit más változat volt kiállítva, ugyanis a HWA Astroid Wheels saját projektje, az eredeti vonalat követve, mégis teljesen egyedi megjelenéssel bír. Ez leginkább a C oszlop környékén látható. Ugyanis amíg a Caro változat kicsit esetlennek tűnik, addig a HWA variáns már sokkal emészthetőbb és elegánsabb. A cég saját, AMG Penta-ra hajazó kerekei kerültek az autó alá és megfigyelhetjük a Rauh Welt Republik táblát is a lökhárítón, amiből arra lehet következtetni, hogy Nakai csapatának is van némi köze a projekthez, de erről nincsenek pontos információk. Egy pletykát is elkaptam Instagramon, ami arról szól, hogy ez eredetileg egy japán úriember autója volt, aki a szórakoztatóiparban tevékenykedett, de a HWA oldalán egyértelműen azt lehet olvasni, hogy teljesen saját projekt volt az autó és az 500SEL alapjaira épült, a W124TE elemeit felhasználva.

Igazából teljesen mindegy. Az idei Wekfest Japan egyik olyan kiállított darabja volt ez a Merci, ami szerintem nem kapott elegendő figyelmet, úgyhogy remélem rövid időn belül találunk róla részletesebb leírást.