Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Bodnár Tibor, eme hófehér Chevrolet Camaro büszke tulajdonosa kéz alól vette meg járgányát, viszont az autó míg eljutott addig a pontig, hogy legyűrje Halason a rettegett turbómotoros Kispolszkit, sok időnek kellett eltelnie. A gépjármű eredetileg nagyon szétkapott állapotban volt: rengeteg alkatrész hiányzott belőle és ami a legnagyobb problémát jelentette az volt, hogy kocsi a számítógépe sem volt már meg. Több postának is fordulnia kellett Kanadától hazánkig, míg végre - itthon - ráakadtak a megfelelő berendezésre. Ekkor indulhatott el az a tuningolási folyamat, amelynek végeredménye a gyorsulási versenyek egyik közkedvelt résztvevője, egy vérbeli 600 lóerős bajnok lett.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Camaro motorja 2 éve tartó folyamatos átalakítgatások során most éri el végső állapotát. A motor először elő lett készítve a nagy teljesítményű nitroszett használatára. Ennek érdekében prés dugattyúk, króm gyűrűk, acél hajtókarok, speciális csapágyak és speciális olajpumpa került a motorba. A nagyobb teljesítmény érdekében a vezérműtengely sem maradt érintetlen, egy sporttengely került a helyére, a megnövekedett igénybevétel miatt pedig a csúszós szelephimbák görgősekre lettek cserélve. Az átalakítások sorát a nagyobb szívótorok beszerelése és a kompresszióviszony megnövelése zárja. A megfelelő minőségű szikráról MSD gyújtás gondoskodik, ami egy 60000V-os trafóval van ellátva, továbbá a gyújtás elektronika ütemenként 6 szikrát tud biztosítani, ha szükséges. A motorvezérlő elektronika átírásának és az elvégzett módosításoknak köszönhetően így 400 lóerőt sikerült előcsalogatni a motorból. Ehhez a teljesítményhez meg kellett erősíteni az automata váltót is, hogy ne kelljen folyamatosan szervízbe járni az autóval. A teljesítménykúrára a computer vezérelt nitro szett teszi fel a koronát, amely 100-150Le plusszt ad még a motorhoz. Az utolsó változtatás a váltó áttételének módosítása lesz a még jobb időeredmények érdekében.

Úgy érzem egy tiszteletet parancsoló járművet sikerült létrehozniuk az alkotóknak. És a hangja?
A Camaro nagy előnye, hogy az átalakítások ellenére megőrizte utcai mivoltát, a hétköznapokban is tökéletesen lehet használni, még egy kezdő autóvezető is tökéletesen elboldogulna vele.

Tibor remekül szerepel járgányával a gyorsulási versenyeken, mindegyiknek állandó résztvevője. 1/8 mérföldön elért legjobb ideje 8,2 másodperc, és a 201m végén 155 km/h az eddigi legnagyobb csúcssebessége.

Reméljük továbbra is legalább annyi örömöt fog még okozni ez az autó gazdájának, mint amennyit eddig okozott. További sok sikert a versenyekhez, gratulálunk!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Interjúnk elkészülte után pár héttel, az Amerikai Autók Fesztiválján ismét találkozhattunk a Camaroval. Azóta az autót a Chevrolet logójából kialakított dekoráció borítja, és egy PROMARO felirat teszi még egyedibbé, jó előre figyelmeztetve ellenfeleit: ez már nem szimpla szériaautó: ez egy Professzionális Camaro.
Egyet kellett értsünk.



Típus


Chevrolet Camaro Z28


Tulajdonos


Bodnár Tibor


Motor


 

Motor


6000ccm + nitro


Erőátvitel


Automata váltó, hátsókerékhajtás


Extrák


Megnövelt sűrítési viszony
Prés dugattyú
Acél hajtókar
Speciális csapágyak
Speciális olajpumpa
Chiptuning
Sportvezérműtengely
Görgős szelephimbák a csúszós himbák helyett
Nagyobb szívótorok
MSD gyújtás


Futómű


 

Felnik


18" felnik


Külső optika


 

Dekoráció


Egyedi matricázás, PROMARO feliratok