Aki azt hinné, hogy a 12 évvel ezelőtt kiadott Golf IV-es tuningjának már régen levitézlett, hadd mutassunk be egy remek ellenpéldát. A HPerformance csapatának nem kell messzire mennie pár száz lóerőért!

Ahogyan már korábban is bebizonyosodott, a Volkswagen-konszern S, R és RS modelljeinek magas fokú motortuningjában utazó német cég igazi szörnyetegeket épít, ez pedig akkor is megállja a helyét, ha történetesen egy 3 generációval ezelőtti R32-esről van szó.

Mindez nem csoda: ami a teljesítményt illeti, a HP a hasonló nevű, kanadai HPA Performance kottájából játszik, aki már a modell megjelenése óta keményen benne van a témában. Több, mint egy évtized pedig bőven elég volt a technika tökéletesítésére, maga a szett kinézete is szebb lett.

Ami maradt, az a recept: HPA EFR550-es turbószett, kovácsolt dugattyúszett, vízhűtéses intercooler és 70 mm átmérőjű verseny kipufogórendszer. A végeredmény a "szokásos" 550 lóerő és 730 Nm nyomaték, mindez a gyári 241/320-as páros szűk kettő és félszerese!

De van még tovább: az elektronikus turbónyomás-szabályzó segítségével a biztonságos alapértékként beállított 1,3 bar fölé is beszaladhat a mutató, így - például gyorsulásokra - még komolyabb menetteljesítmény is elérhető.

A stabilitást az azóta is jól bevált állítható KW futóműszett, valamint a megerősített fékek garantálják, felnik terén pedig a HRE 8,5 x 19 colos garnitúrái kerültek fel.

A komplett átalakítást egyébként 35.000 Euró (kb 11 millió HUF) fejében vesztegeti a HPerformance.