A HPerformance legújabb teljesítménycsomagja az egyik legextrémebb, amit négyes Golfhoz valaha készítettek. A pillekönnyű R32-es Golf Mk4 3.2 literes V6-os erőforrása alapból sem gyenge, ugyanis 240 lóerővel és 320 Nm nyomatékkal rendelkezik, a germán tunereknek azoban ez a kraft nem volt elég.

A lökettérfogat 3.0 literesre csökkent, azonban új főtengely és vezérműtengelyek, nagy teljesítményű turbó, méretes intercooler, új benzinpumpa, tömlők és csövek, optimalizált légbeviteli rendszer kerültek a motorháztető alá, melynek köszönhetően a teljesítmény 650 lóerőre ugrott. A jókora erő a 4MOTION összkerékhajtás-rendszeren keresztül jut az aszfaltra.

A HPerformance egy olyan vezérléssel is felvértezte a Golfot, amely lehetővé teszi, hogy a sofőr 500 és 650 lóerő között saját maga állítsa be a motor teljesítményét. Hangolható továbbá a teljesen egyedileg fejlesztett kipufogórendszer is.

A 20.000 eurót kóstáló teljesítménycsomag részét képezi még a Bilstein és H&R alkatrészeiből összerakott állítható felfüggesztés,  a Recaro kagylóülések, a hátsó pad helyére beépített karbon elemek, a fekete BBS felnik, valamint nem utolsósorban egy poroltó készülék.

Hatmillióért legyen is benne.