Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Ez is megvolna! Bár csapatunk számára még javában folynak az utómunkálatok, hivatalosan az elmúlt vasárnap zárta be kapuit idei első nagyszabású rendezvényünk, a Carstyling.hu Szezonnyitó Tuning Show 2007, mellyel ez évben is sikerült Szeged városába csődítenünk a hazai tuning szcéna színe-javát – ahogy az eddigiekben is – nem kevés meglepetéssel fűszerezve!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Annyi biztos, hogy ismét eddigi legnagyobb, és – az eddigi visszajelzések szerint - talán a legjobban sikerült kiállításunkon vagyunk túl, mely ezúttal is több mint fél éves, a tavalyinál sokkal keményebb és kiterjedtebb szervezőmunka, valamint rengeteg idegeskedés és hercehurca eredményeként jött létre. A 2006-ban szerzett tapasztalatokból okulva igyekeztünk minden kritikus pontra odafigyelni, persze még mindig lehetett volna tökéletesebbet alkotni, de ahogy fizikatanárom is mondta anno, ha máséból nem, saját hülyeségéből tanul az okos.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A rendezvény előkészületei már szerdától megkezdődtek, hogy minden felszereléssel és háttérelemmel készen legyünk az autók és a kiállítók pénteki érkezéséig. A csarnokban felszerelésre került installációk, stand-elemek molinók és technikai eszközök mellett új feladatot jelentett a hátsó, füves placcon lekerített parkoló, valamint természetesen a csarnok előtt helyet foglaló betonos területek kijelölése, melyet a találkozó autóinak parcelláztunk fel. Lekerítettük a drifterekkel már előre leegyeztetett pályát is, mely a helyszín korlátai miatt pont kettévágta a találkozói parkolót, de végül nem jelentett problémát. A belga vendégek csütörtökön érkeztek, pénteken pedig az ő autóik értek be a helyszínre legelőször.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A beharangozott autók közül egy kivételével mind megérkezett (a holland dragot már a március eleji bizonytalanság óta nem is reklámoztuk), mire a hazai kiállítók elkezdtek szállingózni, már mindet sikerült elhelyezni a csarnokokban. A Halálos Iramban filmből ismert Supra, valamint a Tolvajtempó Eleanorja a legnagyobb csarnokban, a deLorean, valamint a Halálosabb Iramban Mitsubishi EVO VIII-asa pedig a 3. és 4. egységben foglaltak helyet. Szintén itt került kiállításra a show egyik fénypontját képező fekete, 450 lóerős R34 GTR Skyline, valamint a meglepetés autónk, mely egy kompletten átépített ezüst Toyota MR-II volt. A Toyota egyébként egy héttel a show előtt készült el, és nálunk került sor az első nyilvános szereplésére!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A pénteki előkészületek (nagy örömünkre) megállás nélkül szakadó esőben folytak, így kapóra jött a Hangár mellé – területnövelés céljából – felállított extra sátor, melyet ezen a napon autómosásra használtak a kiállítók. A bepakolást pénteken órákra megszakította a két meghívott profi drifter, Joep de Kort (Action Man) és Deborah Lopez (Drift Angel) edzése. A belgák a pálya minden négyzetméterét feltérképezték a bemutatóra használt 2 db 500 lovas R33 Skyline-nal és Sylviával, a látványról pedig csak annyit, hogy mindeközben a csarnokban megállt az élet: aki csak élt és mozgott, a kerítések mellől figyelte a tréninget.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A pavilon megtöltése szokás szerint az éjszakába nyúlt, sőt volt olyan kiállítónk, aki hajnalban fél 6-ra érkezett meg a helyszínre, hogy a reggel 10 órás nyitásig bepakolja a standját. Számunkra az alvás így aznap elmaradt, viszont – a tavalyi szombattal ellentétben - nyitásra minden elkészült: összesen 151 autót és több mint 50 hazai tuning céget sikerült a - sátorral együtt 5.000 négyzetméteresre bővített - pavilon fedett területére préselni. Standok tekintetében minden cég kivétel nélkül komolyan készült a szezonnyitóra.

A legelső csarnok az Autoplus tuning expoját követően, a szegedi Pappa’s Autónak köszönhetően luxus Mercedesekkel és Chryslerekkel indított, mellettük a Frigate Tuning sorakozott fel nagyobb létszámban.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A legbrutálisabb építményt ezúttal a Pioneer-Humma hozta tető alá a második csarnokban, melynek első oldalát egy 25x5 méteres előlapot formázó ponyva alkotta, mögötte a cég demóautóival. Szintén a második csarnokban foglalt helyet a Somogyi Audio Line egy, a tavalyinál ugyan kisebb, de hasonlóan komoly standdal. Szintén kiemelt említést érdemel az Original Tuning standja, aki többek között a Rockford Fosgate német demóautóját hozta hazánkba, vagy az XXL Tuning, aki 10 autót hozott a kiállításra. A középpontban pedig az amerikai autók átépítésével foglalkozó Zsanér Custom Cars standja állt, egy gyönyörűen átépített Oldsmobile-lal, egy Saleen Mustanggal, valamint egy Pickuppal.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A harmadik csarnok fénypontját a Supersprint és az SC Motorsport közös standja, valamint az O.CT Tuning kiállítása alkotta, aki egyébként az új magyar hivatalos KW, Weitec és L.S.D képviselet is, melyre igen nagy hangsúlyt is fektettek a stand összeállításánál. Szintén ebben a pavilonban foglalt helyet a Fusion Hungary, aki 10 autót hozott a helyszínre, köztük egy régi Transportert, melynek hangereje még az átellenes sarokban is jótékonyan hintáztatta a veséket – a lehulló vakolatot pedig már ugye tavaly is megszokhattuk...

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A legutolsó csarnok arculatát a három legnagyobb hazai gyorsulási csapat határozta meg, valamint külön említést érdemel a Flatcar, aki három igen nagy értékű luxusautóval emelte a rendezvény színvonalát.

Az épülethez csatolt sátorban hazánk legszebb autóiból válogattunk össze jópár darabot, köztük itt voltak a VS Tuning Club, valamint a HTW magazin autói is. A kiállítási terület minden létező négyzetcentimétere megtöltésre került.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Szombaton borongós, de száraz időre ébredtünk, a meghirdetett tuning találkozóra már korán reggel hosszú sorokban várakoztak az autósok. A fél 9-es nyitásról a Bomba kapujának – nem egyszerű – felállítása miatt kicsit lecsúsztunk, de 9-től már folyamatosan állhattak be az autók a helyszínre. A szombati napon összesen 270 autót, és 12 klubot láttunk vendégül a külső területen, köztük számos külföldi gépet – aminek külön örültünk -, elsősorban Romániából, Szerbiából, de volt több szép autónk Szlovákiából és Ausztriából is. Az autók közül 50-en neveztek az év első Show and Shine megmérettetésére, melyet ezúttal is szakavatott belga csapat zsűrizett.

Összesen 27 díjat osztottunk ki aznap, az eredmények pedig a következőképpen alakultak:

BEST OF THE SHOW
  • Koszta Erwin – BMW E36 Cabriolet
TOP CAR OF THE SHOW
  • Kovács Arnold - Peugeot 206

  • Ungi Csaba – Opel Manta B

  • Fülöp Attila - BMW E21

  • Ráncsik István – Renault Clio II

  • Tóth Tibor – Ford Focus

  • Lozinca Daxx – Seat Leon

  • Kiss Norbert – Suzuki Swift

  • Zsufa Szabolcs – Suzuki Swift

  • Furák Krisztián – Peugeot 206

  • Varga Dávid – Fiat 128 Rally Abarth

  • Pintér László – Volkswagen Corrado

  • Kovács Gyula – Opel Astra Cabrio

  • Marosán Attila – Opel Tigra

  • Furka Dávid – Volkswagen Golf Cabrio

  • Wesszel Sándor – Honda Civic

KÜLÖNDÍJAK
  • ”Lowering”: Ráncsik István – Renault Clio II

  • ”Wheels”: Molnár Erzsébet – BMW 328

  • ”Paint and Stripes”: Usatiuc Ghenadie – Volkswagen Polo

  • ”Chassis”: Tóth Tibor – Ford Focus

  • ”Spoilers”: Kovács Arnold – Peugeot 206

  • ”I.C.E.”: Friss Béla – Suzuki Swift

  • ”Interior”: Furák Krisztián – Peugeot 206

  • ”Engine/Exhaust”: Őz Éva – Opel Astra F

  • ”Fast and the Furious”: Perte Cristian Scully – Daewoo Tico

  • ”Cult”: Furka Dávid – Volkswagen Golf Cabrio

  • ”Dub”: Pintér László – Volkswagen Corrado
A díjazottaknak ezúton is gratulálunk!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A szombati napot sajnos beárnyékolta a déltől állandósult eső, ennek ellenére a drift show és a drift taxi több ezer embert vonzott a kordonok mögé. Arról, amit a belgák műveltek ezen a talpalatnyi betonon, talán kár is hosszasan írni: elég annyi, hogy számomra, és egész csapatunk számára is lenyűgöző élmény volt ezeket az autókat akció közben, és ennyire színvonalas előadás során látni. A szereplést a pilóták hihetetlenül élvezték, és még sokáig emlegetni fogják azt a lelkes közönséget, akivel itt, kis hazánkban találkoztak. A drifterek lelkesedését mutatja, hogy a megbeszéltnél több, és jóval hosszabb bemutatókat tartottak, számos extra elemmel, gumifüstöléssel, páros drifttel, vagy akár a Tokyo Driftből ismert „körbedriftelős” jelenettel. A rendelkezésre álló (vadonat új) gumimennyiség több, mint felét már szombaton sikeresen elhasználták barátaink.

A nap vége felé történt egy kisebb baleset, Drift Angel Silviáján elment a fék, így az egyik padkán csúnyán lezúzta a kocsi orrát, melyet másnapra - tűzoltás jelleggel – végül sikerült összerakni.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Programok terén a streetfighter show és a táncbemutató ezen a napon az időjárás miatt elmaradt, a drift mellett az IMI Team gumiégetését tekinthette meg a nagyérdemű.

A vasárnapi nap valamivel nyugodtabb volt a szombatinál, már csak az időjárás tekintetében is: igazi tavaszi időnk volt, mely tökéletes alapot nyújtott a Fusion Hungary dB Cup hangnyomás versenyéhez, melyre a hátsó területen került sor. A nemzetközi verseny első fordulójára a csapat igen komolyan készült, saját rendezéssel és speakerrel zavarták le a megmérettetést. A mérésre közel 100 nevező érkezett, mellettük pedig természetesen aznap is számos szép tuning verda parkolt be a külső kiállítói területekre. A hangnyomás verseny eredményét hamarosan híreink között is olvashatjátok.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Vasárnap már minden programunkat sikerült megtartanunk, a Streetfighter Showt Nagy Béla, alias Becman mutatta be motoron illetve quadon, a szokásos drift és gumifüstölés mellett pedig dragster bemutatóra is sor került, a Dragracing Hungarynek köszönhetően.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Show and Shine terén ezen a napon a zsűri a pavilonon belüli autókat vette szemügyre és a szombatival teljesen megegyező kategóriákban hirdettek győzteseket. Az ünnepélyes díjátadó a rengeteg intéznivaló miatt ez alkalommal sajnos elmaradt, a nyerteseknek egyenként vittük ki a kupákat. A belgák egyébként teljes mértékben el voltak ragadtatva a felhozataltól, amit hazai autókból sikerült összeválogatnunk a kiállításra, akár a tavaly óta átalakult, akár a kiállításon legelőször szereplő négykerekűeket vesszük figyelembe. A zsűrizés ez alkalommal is nagyon nehéz volt számukra: „many very-very nice cars” – ezt a mondatot igen sokszor hallottam a hétvége folyamán. Nagyon meg lettünk tehát dicsérve, némelyik autó pedig annyira tetszett külföldi barátainknak, hogy elég komoly szinten került szóba egy hazai, Carstyling.hu stand szereplése a legnagyobb belga tuning shown novemberben, az International TuningSaloon 2007 keretei között. Minderről az év vége felé még fogtok elégszer hallani, mindenesetre aki úgy érzi, hogy szívesen látná autóját egy nemzetközi kiállításon, őszig még éppen elég ideje van a maximumot kihozni belőle!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Összegzésként talán annyit tennék hozzá az eddigiekhez, hogy a jól sikerült rendezvény mellett a legnagyobb örömet az okozza számunkra, hogy sokkal több pozitív visszajelzést kaptunk felőletek, mint a tavalyi rendezvény után – talán ebből mérhető le a legjobban, hogy megérte még többet és még keményebben dolgozni, hogy egy igazán színvonalas show-t hozzunk ki eredményül. A külföldi vendégeink szerint a szegedi szezonnyitó csont nélkül beillett volna bármelyik belga rendezvény helyére, sőt jó párat felül is múlt színvonalban – talán ennél nagyobb elismerést nem is kaphattunk volna. Ők egyébként nagyon jól érezték magukat nálunk, és nagyon pozitív kép alakult ki bennük a magyarok kedvességéről, segítőkészségéről, és szívesen jönnek a legközelebbi shownkra is.

Ha pedig már a jövőről beszélünk: a szegedi Hangár Expó korlátait ezennel véglegesen kinőttük, ahogy pedig évről évre mindig, a következő rendezvényünkkel is ráteszünk egy lapáttal az eddigiekre, amit ez a helyszín már aligha bír el. Így annyi már biztos, hogy a 2008-as szezonnyitó más helyszínen, és nem Szegeden kerül megrendezésre. A tervek egyelőre titkosak, de idővel mindannyian tudni fogtok róla – annyi biztos, hogy senki nem fog csalódni jövőre sem – sőt! ;)

Ezúton köszönjük mindenkinek, aki jelenlétével, autójával megtisztelte rendezvényünket, köszönet kiállítóinknak a színvonalas standokért, szponzorainknak, köztük kiemelten a Goodyear Dunlop Tyres Magyarország Kft-nak, akik segítségükkel emelték a rendezvény színvonalát. Külön köszönet belga vendégeinknek, Drift Angelnek, az Xtreme Drift csapatának és speciálisan barátomnak, Dennis de Yong-nak, aki nélkül ez a rendezvény nem jött volna létre ebben a formájában. Szintén elismerés illeti összes segítőnket és barátunkat, akik munkája és lelkiismeretes hozzáállása nélkül aligha boldogultunk volna ez alatt a négy nap alatt. Thank you guys!

A nagy pörgésben saját fotóink ezúttal sem készültek, viszont két partnerünk, a Studio7 és a HipStudio igen színvonalas képekkel láttak el bennünket, melyek galériánkba folyamatosan kerülnek feltöltésre.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Zárásként pedig Drift Angel üzenete a hazai közönség számára:

Hello Everybody, I want to thank you for the weekend. Hungaria was SUPER. Everybody was so nice and helpfull , i had a really good weekend with lotts of fun. I want to thank the people who fixed my car Gabor for fixing the bumper , Gépész Tuning (Zoltan) , ssmotors (Istvan) and all the rest who helped me also want to thank the owner of the nissan G35 thnx for the drive see you in Belgium next time ;). Last but not least Dennis and Laslo from carstyling.hu to make this happen i'm very happy and proud of you guys. Drifter.hu keep on doing what you guys do and make drifting a good motorsport there ;). If you have pictures please send them to me [email protected] i also have msn and thats [email protected] i hope you liked the show big kisses Deborah Lopez DriftAngel

Hello mindenki, szeretnék köszönetet mondani Nektek a hétvégéért. Magyarország egyszerűen szuper, mindenki nagyon kedves és segítőkész volt, egy igazán jó és szórakoztató hétvégét töltöttem itt. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segített az autóm megjavításában - (Ludányi) Gábornak, amiért megcsinálta a lökhárítóm, a Gépész Tuningnak és Szentesi Istvánnak (ssmotors) a motor és a fék megjavításáért - és mindenki másnak, köztük A Nissan G35 tulajdonosának (Mattnek) a vezetési élményért, legközelebb találkozunk Belgiumban ;) Végül de nem utolsósorban Dennisnek és Lászlónak a Carstyling.hu csapatából, a lehetőségért, hogy itt lehettem, nagyon boldog vagyok, és büszke vagyok rátok, srácok. Drifter.hu – folytassátok amit elkezdtetek, legyen a drift Magyarországon is egy kiemelkedő sportág ;) Ha vannak képeitek, küldjétek a címemre ([email protected]), vagy msn-en ([email protected]). Remélem tetszett a show-nk, pusszantás mindenkinek: Deborah Lopez, DriftAngel

Az alábbiakban összegyűjtöttük az eddig elkészült anyagokat, galériákat, saját galériánk pedig folyamatos feltöltés alatt áll!