A Masarati egyik legütősebb autójából a 755 lóerős Masarati MC12 Corsa versenyautóból mindösszesen 12 darab készült a világon potom 1,4 millió eurós darabáron. A szerencsés MC12 tulajdonosok közé tartozik a híres neves német autó tuner, az Edo Competition. Eddig még nincs is semmi különös a történetben, azonban itt jön a csavar, hiszen az Edo Competition legális utcai autóvá alakította az MC12 Corsa-t. Már egy 755 lóerős versenyautó sem rossz, de egy 755 lóerős utcai szörnyeteg viszont már brutális.

Az Edo MC12 Corsa 755 lóerős 6.0 literes aggregátja gondoskodik a gyorsuláskor jelentkező alagútlátásról. A menetteljesítmény adatok ennek tükrében szintén hihetetlenek. Az autónak alig 3 másodperc kell álló helyzetből a 100 km/h-ás sebesség eléréséhez, valamint mindösszesen 7 másodperc kell a 200km/h-hoz.

A tavalyi tesztek során 326 km/h-ás csúcssebességet sikerült elérni a versenypályákra készített rövid áttételezésű váltó ellenére. A váltó egyébként szintén igen komoly technikát képvisel, hiszen a Forma 1-ben is használt szekvenciális fajta, aminek segítségével 150 ms-os váltási sebességgel pakolhatjuk a fokozatokat.

A hihetetlen teljesítmény mellé természetesen elengedhetetlen egy speciális, kimondottan az autóhoz tervezett KW sport futómű, egy nagy teljesítményű kerámia tárcsákkal szerelt fékrendszer és egy új kipufogó rendszer is.
Az utcai használtat számos követelményének teljesítése érdekében pedig világítást, dudát és sok más egyéb aprósággal látták el az autó.

Utolsó simításként pedig felkaerültek az elöl 19”-os hátul pedig 20”-os látványos utcai papucsok.