Az év vége felé közeledve, egyre több nívós autókiállítás nyitja meg kapuit. Az egyik ilyen neves esemény, az Egyesült Királyságban évente megrendezésre kerülő MPH, mely két igen különleges újdonságot tartogat a látogatók számára. A bio üzemanyaggal hajtott lóerő Koenigsegg CCXR és a teljesen karbonba öltöztetett Pagani Zonda F együttesen 1668 lóerőt képvisel, és körülbelül 2.17 millió fontot (kb. 710 millió HUF) kóstál.

Kezdjük talán az izmosabbik álom autóval. A bio üzemanyaggal hajtott Koenigsegg 4.8 literes V8-asa nem kevesebb, mint 1.018 lóerőt teljesít. Ezzel az elképesztő teljesítménnyel egyáltalán nem meglepő, hogy menetteljesítménye olyan autókkal is felveszi a versenyt, mint az Enzo Ferrari, Porsche Carrera GT, vagy a Bugatti Veyron. Számokban kifejezve mindez a következőképpen fest: 0-100 km/h-ás gyorsulás alig 2,9 másodperc alatt, a végsebesség pedig 408 km/h.

A Pagani Zonda F Carbon sem szenved teljesítmény hiányban. Az olasz csődör 7.3 literes V12 brutális erőforrás 650 lóerejével talán kicsit elmarad az fent bemutatott Koenisegg-től, de 3,6 másodperces 0-100 km/h-ás gyorsulásával és 344 km/h-ás végsebességével szintén a legjobbak közé tartozik. A karbon Zonda egyébként tavaly már hazánkban is járt, a Luxusautó Show 2007 keretei között.

A rendezvény további érdekessége lesz, hogy a Top Gear csapata élőben szórakoztatja majd a nagyérdeműt.