Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A 9ff igen termékeny évet zár az idén, hiszen lassan nem telik el úgy hónap, hogy ne halljunk felőlünk. Az Essenben bemutatott GTT-t követően természetesen ismét egy Porsche az áldozat, mely nevéből is következtethetően elsősorban gyorsulási célokra készült. A cég a szerencsétlen Bugatti Veyront így már minden téren sikeresen felülmúlta, a 911-esen alapuló DraXster ugyanis mindössze 9.5 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 260 km/h-ra.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A mérvadó adatok sem piskóták: 1.300 lóerő és 1.190 Nm nyomaték, mindehhez pedig a bukócsövezett kaszni mindössze 1.168 Kg-ot nyom, a brutális időeredmény tehát nem a véletlen műve. A végsebességről egyelőre még nincs adat, de talán képes lesz a jelenlegi ősellenség, a leggyorsabb sorozatgyártású autó rekordját tartó SSC Ultimate Aero TT 411 km/h-ás világrekordjának megdöntésére.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Mindenesetre e téren csupán a második lehet a sorban, hiszen a nemes célnak szentelt 9ff GT9R kifejezetten emiatt épül. Az ikerturbós 4.0 literes hathengeres Porsche valamivel gyengébb a fehér fenevadnál, „mindössze” 1.120 lóerőt és 1.050 Nm nyomatékot teljesít. Azonban elnézve a DraXster kialakítását – már csak az igen szegényes aerodinamikai elemeket is tekintve – elég valószínűtlen, hogy sebességrekord megdöntésére épült volna – gyorsulásban viszont viszi a pálmát, ez tény.