Mint azt már bizonyára hallottátok, a Fusionhifi csapata összeállított egy csomagot, mely egyszerre hely és pénztárca barát. Ezeket a termékeket először, ilyen párosításban egy Suzuki Swift építése során használták fel. Mi is meglepődtünk az eredményen!

A rendszer összes tagját a FUSION belépő szériája adja, ezért is ért minket váratlanul a meglepően jó hangzás, és nagy hangerő. Nem mintha nem lennének jók ezek a termékek, de hát az ember nem vár csodát egy 25 cm-es mélynyomótól, ami egy 29 literes reflex ládában kapott helyet.

„Csodák pedig vannak”, mint azt már egy híres szeszesital reklámjából is megtudtuk.

És most itt van rá a példa is!

Az autó boldog, büszke tulajdonosa gondolt egyet és csak úgy, a kíváncsiság kedvéért lemérette hifi rendszere erejét. Ő is, és miután közölte velünk a 134,3 dB-es eredményt, mi is meglepődtünk. Szenzoros mérésről volt szó, tehát az eredmény a valóságnak megfelelőnek tekinthető. A kételkedők kedvért itt le is szögezném, hogy nem mi mértük ezt a remek eredményt.

A rendszer:

EN-CM525
13 cm-es Encounter szériás első szett
Max teljesítmény: 180 Watt
RMS: 50 Watt



EN-SW100
25 cm-es Encounter szériás mélynyomó
Max teljesítmény: 300 Watt
RMS: 150 Watt




EN-AM6004
Encounter szériás, 600 Wattos, 4 csatornás erősítő
Max teljesítmény: 600 Watt
RMS: 76 Watt csatornánként, 4 Ohmon; 98 Watt csatornánként, 2 Ohmon; 195 Watt hidalva, 4 Ohmon



Láda: 29 literes, reflex. Egyedileg gyártott, az installáció miatt.

Íme, itt van tehát a példa arra, hogy nem feltétlenül kell sokszázezres hifi rendszer a minőségi zenehallgatás és nagy hangerő eléréséhez. És hogy a tulajdonos véleményét is megtudjuk, feltettünk neki pár kérdést.

- Mikor összeállítottuk neked a rendszert, nem gondoltad, hogy kicsit kevés lesz?

- Őszintén szólva, amikor megkaptam az összeállítást, kicsit meglepődtem a 25cm-es nyomón. De abszolút nem bántam meg és nem tennék bele nagyobbat.

- Mit vártál tőle?

- Első körben az volt a kérésem, hogy a csomagtartóba azért tudjak legalább egy karton üdítőt berakni az amúgy sem nagy csomagtérbe. Ebből kiindulva nem vártam semmilyen komolyabb dolgot.

- Milyen volt első hallásra?

- Huhh, amikor Gábor összerakta teljesen és elkezdtük a fejegységet beállítani, akkor nem kicsit meglepődtem. Nem vártam ilyen minőséget és teljesítményt.

- Hogy tetszett az ismerőseidnek?

- Az ismerőseimnek mikor mutattam a designt, akkor csodálkoztak (természetesen pozitív értelemben). De amikor beültek a kocsiba és elkezdtük hallgatni, akkor mindenkinek csak egy kötőszó jutott az eszébe.

Leírnék egy rövidke történetet, ami nem is olyan régen történt a Sziksósfürdői rendezvényen. A ti viszonteladótok csinálta lent a hangnyomást és fotózta a hifiket. Meglátta a FUSION feliratot és megkérdezte, hogy meghallgathatja-e. Természetesen eleget tettem a kérésének. Kissé ledöbbent, hogy milyen szépen tisztán szól és milyen erőteljes a mély. Kérdezte, hogy milyen nyomó van benne, én meg elmondtam neki hogy "csak" egy 25 cm-es. Mondta, hogy az nem létezik. Megdöbbenve látta, hogy igaz az állításom mikor kinyitottam a csomagtartót. :)

- Most, hogy már hallgatod egy ideje, mi a véleményed róla?

- Teljes mértékben meg vagyok elégedve az egész rendszerrel. Nem tennék bele nagyobb nyomót sem. Minden igényemet kielégíti. Ami viszont számomra a legfontosabb, hogy "bent" szól a zene.

Úgy gondolom, ez magáért beszél, és eloszlatta a kételyeket. Ha a termékeinkkel kapcsolatban kérdésed merülne fel, keress minket bizalommal.