Nem csak ígérték, meg is csinálták: az AMS, a korábbi tesztfutamokat követően immáron ideális körülmények közt mérte le az 1,300 lóerős Godzillát – az eredmény 8.975 másodperc negyed mérföldön, mellyel nem csak újabb világrekordot állítottak fel, de az első 8 másodperces R35 GT-R is az ő nevükhöz fűződik!

Az egyébként teljes mértékben utcai használatra szánt Alpha 12-est, a projectről készült videó tanúsága szerint még tovább húzták: a korábbi 1,309 lóerő helyett már 1,500 pacit írnak. Ehhez képest viszont első hallásra kicsit karcsúnak tűnhet a kevesebb, mint egy tizedmásodperces javulás, főleg, hogy ezúttal az időjárási tényezők is jobbak voltak – esetleg még az fordulhat elő, hogy mindeddig keréken mért lóerőről beszéltek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az autó 60-130 mérföld/órás (96.5-209 km/órás) ideje is jelentősen javult, 3.46-ról mindössze 3.34 másodpercre, a célvonali sebesség a mérvadó 402 méter végén pedig 272.77 km/órára nőtt a korábbi 268-ról.

A videó hűen tükrözi az autó brutalitását: a gyorsítások közben is elkaparó négy kerék masszív gumicsíkjai, valamint a végén a partnerek reakciói a jobb egyből – megtekintése kötelező! ;) Az autóról készült korábbi írásunkat pedig ezen a linken találjátok.