Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az AMS Performance többször bizonyította már, hogy nem csak a fő profiljukat jelentő Mitsubishi tuningban mozognak otthonosan. A korábbi, 850 lóerős csomag után a chicagói csapat tovább dolgozott a Nissan GT-R motorján. Az Agent Orange fedőnévre keresztelt munkájuk teljesítménye főtengelyen mérve már 1000, keréken 843 lóerő, a maximális nyomaték pedig 908 Nm!

Narancs Ügynök a cég Alpha 10 fedőnevű csomagját kapta, mely jelenleg a csúcsot képviseli a kínálatban. Korábban, a már említett SR850 pakkon kívül létezett egy Alpha 9-es előd is, mely – bizonyára senki nem fogja kitalálni – 900 pacisra izmosította a gépet. Ezt gyúrták most egy kicsit tovább AMS-ék, és készítettek ezzel az 1000 lóerős R34-esek legendáját méltán folytató utódot a legújabb kiadású GT-R-hez is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A csomag lelkét az AMS Alpha 10 turbórendszere jelenti, amit a cég által végletekig kihegyezett, VR38-as blokkra építettek. Az erőhatás megerősített váltón és kuplungon keresztül jut a kerekekre, a légzésről a K&N rendszere, a gázok távozásáról pedig komplett 90 mm-es verseny kipufogórendszer gondoskodik, a leömlőktől egészen a végekig. A HKS lefújó szelepét, valamint a COBB elektronikáját vetették be, továbbá nagyobb injektorok és AMS üzemanyagpumpa jelenti dióhéjban a módosítások sorát. Mellettük, az összes tovább kapcsolódó alkatrész házon belül készült, beszéljük akár a légbevezető rendszerről, vagy a közteshűtő 76 mm átmérőjű csövezéséről.

Ahogy az AMS-től megszokhattuk, leginkább negyed mérföldben léteznek: szabvány gyorsulási adatok nincsenek, a 402 méteres távot azonban 9.1 másodperc (!!) alatt tudja le Narancs, 262 km/órás célvonali sebességgel. Kérdés, hogy a dragstereket megszégyenítő időt milyen abroncsokkal érték el, de annyi biztos, hogy egy 100%-ig utcára épített autót tekintve, ez az adat több, mint brutális.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!