Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Ha az a kérdés, melyik a leggyorsabb Chevrolet a világon, első körben minden bizonnyal a legtöbben a Corvette, vagy a Camaro valamely tuningcég által brutálisan felhúzott példányára gondolnak. A valóság azonban egész mást mutat, a rekorder ráadásul nem is sportkocsi, hanem egy régebbi kiadású S10 Pickup – igaz, sugárhajtóművel.

A brutális platós egy springfieldi úriember, Neal Darnell, valamint csapata, a Team Chaos tulajdonában van, és a nem mindennapi konverzió elkészítése is a nevükhez fűződik. A Flash Fire Jet Truck adatai brutálisak: a kaszni szinte teljes hosszúságát kitöltő rakéta 12,000 lóerőt teljesít, amivel kicsivel több, mint 1 másodperc alatt – és hatalmas lángcsóva előtt – gyorsul álló helyzetből 100 km/órára. Végsebességként 600 km/órát (!) mértek, amit mindössze 6 másodperc alatt teljesít az autó, egy-egy gyorsulás alatt közel 200 liter kerozint elégetve.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A gépben található Pratt & Whitney sugárhajtómű, szebb éveiben még egy Navy T-2 Buckeye-t mozgatott a levegőben, mely típus 1959-től egészen 2008-ig töltötte be a középszintű gyakorlórepülő szerepét az amerikai hadseregben. A gépek leszerelése után számos darab bontásra került, Neal pedig az Ebayen csapott le az egyik darabra.



A fejlesztést követően a csapat a gyorsulási versenyzéshez szükséges NHRA és IHRA licenszeket is beszerezte, így hivatalosan is bezsebelhették a rekordokat. A rakéta-kisteherautót elsősorban bemutató célokra használják, legutóbb a Joint Service Open House Air Show keretei közt mérték össze a tudását egy repülőével.

A Chevrolet alapra épített verzió egyébként nem az egyetlen rakétaautó a Team Chaos tulajdonában: létezik egy Dodge RAM alapú Flash Fire Jet Truck is, továbbá a Chevy szintén folyamatosan alakul, nem csak dekoráció tekintetében.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!