A Subaru STI részlege egy jó és egy rossz hírt közölt a közelmúltban. A jó hír, hogy készítenek egy speciális kiadást az Impreza WRX STI-ből, a rossz pedig, hogy nem elég, hogy csak 300 darab készült, mindegyiket Japánban fogják értékesíteni - ami persze szigorúbban véve a japánoknak nem is olyan rossz hír.

Az S206-nak elnevezett modell mélyebbre nyúló első spoilert, új hűtőmaszkot, új küszöböket és átformált hátsó lökhárítót visel a jobb aerodinamika és a jó megkülönböztethetőség végett. Belül bőrözött kormány, piros biztonsági öves Recaro ülések és STI motorindító gomb jelenti a különbséget az alap kiadástól.

A vezetési élmény növelését Bilstein lengéscsillapítók, STI rugókészlet, flexibilis toronymerevítő és hátsó merevítés és külön ehhez a modellhez gyártott BBS felnik segítik.

A feltöltött motort a dugattyúk, hajtókarok és a főtengely súlyelosztásának optimalizálásával tették még pörgősebbé, de ez még nem minden: twin-scroll turbót, komolyabb kipufogórendszert és újraprogramozott ECU-t is adtak a kétliteres erőforrásnak, ami így 320 lóerőt és 431 Nm-t teljesít. A Subaru állítása szerint alsó és közép tartományban is bőséges nyomaték áll rendelkezésre.

Itt még nem ért véget a történet, ugyanis a limitált kiadás limitált kiadása is megjelenik, amit a Nürburgringen rendezett 24 órás versenyen aratott fényes győzelmük inspirált. Ez a karbon tetővel és hátsó spoilerrel, piros ajtónyitókkal és Nürburgring Challenge matricával felszerelt változat 100 példányban lenne elérhető, ha nem lenne már az összes rég lefoglalva a japán fanok által.