Az idei Essen Motor Show-n tett látogatásunk során, egy új színekben pompázó GT9-est láthattunk a Porsche-specialista 9ff standján. Mint utólag kiderült, nem csak a Gulf stílusú fényezés a pláne az autón: egy teljesen új építésről, a Club Sport-ról van szó.

Mit is tudunk a GT9-esről? A limitált szériában gyártott, a 911 GT3 alapjaira épülő sportautó, annó a 9ff válasza volt a Bugatti Veyron-ra. Külsőleg a gép hosszabb és alacsonyabb a gyári Porschénél, ugyanakkor középmotoros, és szinte már alig találni benne GT3-ra utaló alkatrészt. A 409 km/h-ás végsebesség eléréséről egy 987 lóerős 4 literes soros hathengeres ikerturbós motor gondoskodik, a teljesítményéhez képest viszont „szerény” gyorsulási adatokkal rendelkezik: álló helyzetből 100km/h-ra „csak” 4.2 másodperc alatt gyorsul fel az autó, ezzel 1.7 másodperccel maradt el a Veyron mögött - végsebességben viszont meg volt a verés.

Sokáig azonban nem örülhettek az eredménynek, hiszen kisvártatva befutott az SSC Ultimate Aero, ami 412.28 km/órával még magasabbra tette a lécet. Ennek hatására született meg a GT9 „R” terve, mely már 1,120 lóerő és 1,050 Nm nyomaték paraméterekkel bír, 2009-ben pedig át is vette a vezetést, egy 414 km/órás rekorddal. Mindezzel, újra a 9ff GT9 viselhette a világ leggyorsabb, sorozatgyártású autójának címét.

A történet most a Club Sport formájában folytatódik, bár óriási rekordokról ebben az esetben már nem esik szó. Az új kiadás a GT9 kifejezetten pályára szánt változata (nem mintha az eddigieket máshol rendesen ki lehetett volna használni), ennek megfelelően pedig a kasznit is egy speciálisan kialakított alvázra, valamint a vele egybeépített bukókeretre passzoló, echte karbonruha alkotja. A Club Sport nyomtávilag is továbbmutat elődeinél, melyet komolyan kiszélesített sárvédő-elemekkel igyekeztek "tető alá" hozni. Súlyban, a versenysportban használatos megoldásoknak köszönhetően, 1,240 Kg-ra sikerült lemenni.

Motorilag maradt a 3.6 literes hathengeres középmotor, azonban ebből is csak a GT9 "R" gyengébbik opciójaként megismert, 750 lovas verzió. A menetteljesítmény persze így sem rossz: 3.6 másodperc 100-ra, 8.8 200-ra, a végsebesség pedig 364 km/óra. A megállásról, a 345 mm széles abroncsokon túl, jókora, 380 és 350 mm-es kerámia tárcsák gondoskodnak, elöl hat-, hátul négydugattyús nyergekkel. Az eredmény pedig, 300 km/óráról 0-ra mindössze 6.7 másodperc.

A pályára szánt GT9-es ára egyébként 375,000 Eurónál (kb 115 M HUF) kezdődik.