A brutális motortuningok texasi szülőatyjaként ismert Hennessey Performance már februárban meglebegtette elképzeléseit a vadonatúj Chevrolet Corvette Stingray kapcsán. A munka finishbe ért, ismét nem kell csalódjunk.

A Stingray 455 lóerős, 6.2 literes erőforrásához több pakk is készül, közülük a belépő szintet a HPE500 - jelenleg még fejlesztés alatt álló - változat jelenti, mely 500 lóerőig húzza fel a V8-as tudását. A vele szoros rokonságban álló HPE600, valamint HPE700 névre keresztelt csomagokkal együtt mindhárom az egyre keményebbre hangolt Eaton TVS R2300 kompresszorrendszernek köszönhetik a nevükből is könnyen kikövetkeztethető plusz teljesítményt. A feltöltő mellett egyedi vezérműtengely, leömlők, kipufogó- és légbevezető-rendszer, portolt hengerfej, valamint a fentiekhez hangolt vezérlés áll csatasorba.

A csavar a HPE800, valamint HPE1000 csomagoknál található, ahol már a cég által előszeretettel alkalmazott ikerturbós rendszer kerül képbe, mellé pedig kovácsolt dugattyúk, hajtókarok és főtengely segítségével megerősített blokk, valamint jókora intercooler is felkerült a listára.

Az opcionális kiegészítők között ezúttal már képet kaphatunk a típushoz készülő karbon aerodinamikai szettről is, mely első spoilerből, küszöbökből, hátul pedig diffúzorból és szárnyból áll össze. Felnik terén a saját gyártmányú tízküllős H10 kerekeket ajánlják, Michelin Pilot Sport abroncsokba csomagolva.

A gyári futómű helyett a Penske állítható szettje található a kínálatban, a fékerőt pedig a Brembo karbon-kerámia tárcsákkal szerelt rendszere biztosítja.

Egyedi igények szerint az utastéren is szívesen sportosítanak Hennessey-ék, impozáns bőr, valamint karbon pakett formájában.