Várható volt, hogy az év elején debütált vadonatúj Chervolet Corvette Stingray nem sokáig hagyja nyugodni a tuningcégeket. Elsőként rögtön az egyik nagyágyú, a Hennessey Performance tette közzé az elképzeléseit.

Illetve ha szigorúan vesszük, már a második helyre szorultak, hiszen a retró farral reklámozó olasz CorvetteItalia már előttük jár, persze a két csomag köszönőviszonyban sincs egymással komolyságban.

A texasi cég jól bevált recept szerint kompresszoros és ikerturbós motortuningot álmodott a Corvette motorházteteje alá. Míg a kisebbik pakk 700, addig a dupla feltöltős beavatkozás 800 és 1.000 lóerő közé emeli majd a gyárilag 450 pacis 6.2 literes V8-as erőforrás tudását.

A feltöltők mellett mindkét csomag átdolgozott légzést, egyedi kipufogórendszert és rozsdamentes acél leömlőket is tartalmaz, az úton maradást pedig Brembo fékrendszer, és sportfutómű segíti.

Hogy mikorra valósulnak meg a C7-eshez készülő kiegészítők is, egyelőre kérdéses, mindenesetre idő még van, hiszen az autó csak 2013 harmadik negyedévében kerül a kereskedésekbe.