Diesel, benzin? Motor? Lehetőségek: nyomástartó szelep, adagoló, elkoszolódott pótlevegő tolattyú, pillangószelep körülötti kosz, alapjárati szabályzó, gyújtókábel (hidegben megkeményedik és ha esetleg törés van benne, akkor lehet olyan állásban van, hogy nem jut el a feszkó a gyertyákhoz). De szerintem ott alapjárati szabályzó lesz, rosszabb esetben koszos, vagy sérült felsőholtpont érzékelő. De írj még konkrétumot.
Kézifék legyen kiengedve. Nézz a dob mögé, és ha látsz ott egy nyílást, akkor piszkálj be egy erős csavarhúzóval. Persze csak akkor, miután forgattad és közben ütögetted kalapáccsal a peremet. Ha már félig kijött a dob, de a betét fogja a dob vállát, akkor a porvédő felől nyúlj be egy szintén erős, de vékony -os csavarhúzóval és nyomd befelé a pofákat.
hát utánna már csak a dob külső részét kell eltávolítani és ott a fékpofa. Kicsit rá lehet szorulva a sok fékportól, én kalapáccsal megütögettem, csavarhúzóval mögényúltam, de csak finoman, és úgy lejött.
Sziasztok!
Szeretnék 1 kis segítséget kérni! Seat Ibiza hátsó fékdob leszedése... (fékpofa csere gyanánt)
Kerék lennt van + aza kis csavar is kijött, most hogyan tovább?
Várom a segítségeteket! köszönöm!
sziasztok van itt valaki aki ért valamit az autókhoz. olyan problémám van, hogy nehezen indul a kocsim van hogy indítás után le is áll de ha bemelegszik nincs vele semmi baj. mi lehet a probléma??
szevasztok. egy f astrám van és jo volna alá a 4x4 hajtás...calibra turbo futómű motor válto stb. már ki lett okoskodva hogy lenne jo csak a calibra padlolemezének hátsófelét be kéne szerkeszteni nem tudtok rá egy jó szakit??
köcce
hali,van egy komplett első teleszkópom rugóval,fékttárcsával meg nyeregel,autón még nem volt,annyit tudok róla h wolksvagenhez való,de h mienhez azt nem....:/mutatok képet nem tudna valaki segíteni?
Van egy alaktrészem mely eltört. 1.8T motor. Képen látható alkatrész és a jelölt helyen repedt meg és fars levegőt kap a rendszer. ez álltal. Tudja valaki , hog ymi szerepe van ennek az alkatrésznek?
Ez sokmindentől lehet...
Lehet hogy tényleg szar a bennzin, de lehet valószínűbb hogy valamilyen adagolás vagy gyújtászavar van. Esetleg elektronikai gebasz... Igazából ezt tényleg csak egy szerelő tudná megmondani, meg amit leírtál az elég kevés..
Sokmindentől lehet, de tényleg jó lenne tudni terhelés alatt-e, vagy üresjáratban, mennyire rángat, van-e ereje, magas vagy kis fordulaton, hirtelen kezdte-e, vagy szép lassan, hidegen, melegen csinálja-e?
A legegyszerűbb talán az üzemanyagszűrő, olcsó, egyszerű kicserélni, talán megoldás lehet. De lehet légtömegmérő is, vagy egy hőfokjeladó, esetleg lambda szonda. Ha lehúzkodod a csatlakozókat külön külön és úgy kipróbálod, akkor ki lehet deríteni a hiba okát, az ECU úgy is generál egy általános értéket.
Lehet még gyertya, azokra is érdemes ránézni, milyen színűek, mekkora a hézag, stb.. Gyertyakábelek szintén.