Hello! Azért kezdtem ezt a témát, mert érdekelne, hogy kinek milyen tapasztalata, véleménye van az e-bay-ról. Pl. ha kinézek e-bayen egy alkatrészt, ami érdekel, mennyire bonyolult és költséges ill. megbízható azt tényleg megvenni???
persze. www.paypal.com, egy dombornyomott (visa, vagy pl mastercard) kell hozzá, és egy emailcím. Regisztrálás után lesz egy rész, ahol megerősítheted az accountodat, ami abból áll, hogy 1,5 Eurot leemelnek a számládról, és amikor leveszik (ha már nem csak elhatárolva van a számládról a lóvé, hanem le is veszik rendesen). kapsz egy négyjegyű számot. Ha van internetes accountod, akkor marha egyszerű lesz, mert a közleményében lesz benne, de az emailban pontosan leírják, hogy melyik 4szám az. Ezt megadod nekik, utána vissza fogják utalni, és confirmed lesz a PayPal accountod:) Egykét hét alatt meg is van.
Addig is tudsz vele fizetni, meg minden. Költségmentes, azonnal megjelenik az ellenszámlán. Sajna elég sok visszaélés van ezzel is (a vásárló fizet, majd bejelenti, hoyg nem jött meg a cucc, visszafogják a pénzét az eladónak, stb), így ahogy terjed, egykét eladónak kezd belőle elege lenni, de ez ezzel jár.. Majdcsak finomodik a rendszer.
Ok elmondanád, hogy működik pontosan?
Mert az értéklevélből és a külföldi rózsaszin postautalványból elegem van.Volt olyan eset, amikor a banki átutalás tovább tartott, mint az áru,mig leért..Hát igen, az elektronikus utalást nem arra találták ki, hogy gyors legyen.
Hali én komplett házimozit vettem németből.30 kilo volt a csomag.
A DPDvel hozattam, van csomagrendelési lehetőségük(lehet van a többinek is)
PayPal nálunk lehetséges?
ja, a német ebay suck... Vettem egyszer egy könyvet, volt vagy 6Euro, és levontak kb 8Euronyi átutalási díjat... Nemigazán elterjedt a PayPal, németül meg nem tudok, mi ez az überweisung?
Ha valakit érdekelne...
...német eBay-ről rendelt termékek behozatala Magyarországra egy Németországi központon keresztül medolgható.
Az árat úgy kell kiszámolni, hogy
A termék ára + a No.-i szállítási költs. + 15 Euro behozatali költs. Mo.-ra.
Ezért elintézik az utalást, a megrendelést, stb., stb. Szerintem egy bizonyos árkategória felett megéri, de még alatta is...
Ui.: megkérdeztem a bankomat, csak a énz átutalása kerülne 2000 Ft-omba, így ez a 15 Euros felár szerintem megéri...
keress meg mondjuk emailon, ha gondolod, és megbeszéljük a részleteket (nincs sajna támogatóid, hogy oda írjam esetleg a mobilszámom, vagy valami).
Most mindenesetre lefexem
Ami japán vagy amcsiban gyártott cucc, az ált. olcsóbb ott, hiszen EUba egyszer vki megvette, aki fizetett import vámot rá. Ami nem EUban forgalmazott, azt sosem EUs ebayről veszem, legtöbbször még szállítási díjjal is olcsóbb. És nem csak a könnyű cuccok.
USPS EMS-sel félár ált. (jelen esetben 11lbs/60USD), mint csomagküldő szolgálattal. 5nap alatt itt van (hétvégén is házhoz hozzák), 100USD-ig bizt. díj benne van az árban (felette 1-2USD felár), regisztrált itthon is, tehát mindenhol nyomon követhető (kapsz tracking számot). Én 90% így hozatok cuccokat.
Addig is tudsz vele fizetni, meg minden. Költségmentes, azonnal megjelenik az ellenszámlán. Sajna elég sok visszaélés van ezzel is (a vásárló fizet, majd bejelenti, hoyg nem jött meg a cucc, visszafogják a pénzét az eladónak, stb), így ahogy terjed, egykét eladónak kezd belőle elege lenni, de ez ezzel jár.. Majdcsak finomodik a rendszer.