Külföldi munka

Témakör: Off-topic
aktuális téma
Külföldi munka

Tapasztalatok, vélemények, meglátások stb ide!Aki dolgozott vagy dolgozik kint, írja meg, milyen ceremónia a beilleszkedés, hogyan áll az utca embere hozzád mint idegenhez, mennyiben mások a szokások stb.Illetve tippeket, hol van még értéke a munkának, mert PL: Németbe a bérek már nem olyan kecsegtetőek, mióta a románok, törökök stb vendégmunkások kávépénzért vállalják a munkát.Én buszvezetőként szeretném keresni a kenyerem egy szép országban, ahol a tisztességes munkának van értéke, még ha nem is kolbászból van a kerítés... Egy példa még: Az osztrákokra sokan monják, hogy faj és idegen gyűlölő.Dolgoztam kint 5 hetet Brunn-ba és minden szomszéd mosolygott, a boltban normálisan kiszolgáltak, senki egy rossz szóval nem illetett meg.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2 3 4 5 6
pápásünike
2009. május 06. 22:19
hát abba biztos lehetsz,hogyha pénzről lenne szó te lennél itt a király!!!!vicc!!csak röhögni járok fel,nah meg néha szép ótókat nézegetni
Ritschie
2009. május 06. 18:39
A legkomolyabb, hogy írtam egy mailt is, kúlturáltan.Basztak visszaírni...Biztos vagyok benne, ha azt kérdeztem volna, hogy szeretnék átutalni 100.000Ftot, mert tetszik az oldal, és hova küldjem, akkor hamarabb megjött volna a válasz mint az értesítő...
kis UFO
2009. május 06. 11:21
Ez sajnos tényleg így m1 itt.Minden a nyalizásról,seggnyalásról szól!
Hasraütés szerűen csinál itt mindenki mindent.
"kinek mi bántja a szívét",az összes városi topic,"Húsvéti verseket ki tud?","ki vagyok én?","Buli van Vazze!",...na hát ezek aztán nagyon autós topicok!!
Idióták!!
Ritschie
2009. május 05. 13:25
Valószínüleg, ők a spanok.Akiknek el lehet nézni, mert sok sok zsírt osztogatnak...Sokminden pofára megy itt, és persze bratyira.Hány olyan autó nyer az arénában ami nem lenne rá méltó, de sok a haver.Vagy a top tunerben olyan autó, ami nemhogy extrémnek kevés, hanem éppen hogy tuned...Miért ne működne így a fórumokban is?Biztos ha 300.000 kommentem lenne, aminek a 90% abbol jött volna össze, hogy "hoztam a mai zsírt" akkor ez nem lett volna off.Viszont én az elmúlt közel 4 évben itt-ott fórumoztam, a szimpatikusabbaknak adtam néha zsírt, de semmi sikerhajhász, nyalizós megnyilvánulásom nem volt, így nehéz népszerüségre szert tenni...

Mind1 ha off, hát off.Aki leminősítette, olvasson a nagyon autós témákban mint az éretségi, a repülés, és egyéb nagyon nagyon autós témákban...
pápásünike
2009. május 05. 12:33
vagy az érettségis topic!hát az nagyon autós dolog, sőt kevesebb embert érint
Ritschie
2009. május 04. 07:44
Elhiszem, hogy nem fenékig tejfel.De muszáj dönteni.Vagy Itthon vagyok, a saját környezetemben, de egy normális életszinvonalhoz szarrá dolgozom magam, vagy kiemegyek ahol minden kis apróság hiányozni fog, de tudom, hog a becsületes munkámból meg tudok élni.Mindenesetre tényleg nehéz.

Hogy miért lett off?Valamelyik nagyokos szerint azért mert ez egy autós oldal.Azt már csak ő tudja, hogy a "poker" "bringások" "repülés" az mitől autósabb téma mint ez...
kis UFO
2009. május 03. 13:04
Mert az 1ik nagyfejű úgy döntött!!Nem tudom kinek,miért szúrta a szemét?!
pápásünike
2009. május 03. 13:02
ez miért lett off?????????
PYTHON
2009. május 03. 03:25
nem olyan fenékig tejfel....én most is ezt teszem,és nekem éppen nem jó.minden apróság hiányzik otthonról az életemből,pedig 2hónapja még nem vagyok kinnt....pedig hozzáteszem,hogy nem az idegenben vagyok,hanem rokonnál és nem egyedül,hanem barátnőmmel,és ennek ellenére is kezdem magam nem jól érezni.és sokan vannak ezzel még így,de inkább csak az anyagiakról beszélnek....érdemes végiggondolni!
Ritschie
2009. május 02. 08:38
5 hetet austriaban.Maradtam volna többet, de csak ennyi volt a munka sajnos.
PYTHON
2009. május 01. 19:11
szép tervek.voltál már kinnt 1hónapnál több időre?
Ritschie
2009. május 01. 17:56
legalább indokolnád meg bazdmeg, hogy egy "repülés" vagy "póker" mennyivel real life-osabb mint ez...
Ritschie
2009. május 01. 17:44
Ez miért lett off????Ez REAL LIFE simán... Pláne ha a bringások, meg a póker real...
Ritschie
2009. május 01. 17:39
Leteszem az összes jogsit, minden képesítéssel együtt.Amint meg van akkor tuti, hogy kimegyek valahová, mert nem azért áldoztam majd 1 millát a jogsikba, hogy itthon 110ért buszos vagy 130-é teherautós legyek.Az viszont 100%, ha sikerül innen elmenekülnöm akkor soha nem jövök vissza.Ha már az ország, a gazdaságával, adóival és minden egyébbel elüldöz, akkor minek?Nem azért hagyom itt a megszokott utcákat, barátokat, kávézókat, ismerősöket, az egész multamat és mindenemet a családról nem is beszélve, hogy a kint keményen megdolgozott és megspórolt pénzemet, ebben a ... országban költsem el...Az biztos, hogy az idegenként összekuporgatott pénzemből, itt egy politikus sem fog offsort cégeken keresztül fütött kocsibeállót építeni...
Leonos
2009. május 01. 17:24
Én évek óta pincérként dolgozom Tirolban /télen,nyáron/ ha vki megtalálja a jó helyet,akkor öröm kinn dolgozni.Én élvezem.Aki melót keres:www.europa.eu/eures
nogg
2009. május 01. 17:17
Nem gyurcsányos, csak több a magyar nyelvet is alig beszélő, intézzé má' munkát lécci ember, aki ha nem jut kint melóhoz éhen döglik. Ez tény, de ezekért az emberekért nem is kár, hátha elkaparják őket odakint, és ha elolvasod a kommentemet, párszor dolgoztam már kint és még most is a levegőben lóg a kinti meló lehetősége.
nogg
2009. május 01. 17:13
Ki hogy éli meg. Én élni mennék ki nem az öt forintosokat egymásra rakni. Spórolni persze lehet kint is de nem azért hogy hazaszaladjak lakást venni. Ja és összedobni tizenmillió forintot amellett hogy kint élned is kell az még kint is művészet!!!!!!
coolkid
2009. május 01. 17:10
Ez kicsit gyurcsányosan hangzott! nem ez a 2 véglet van meg keresheted az alapvető egzisztenciához szükséges javakat kint és utána már eléldegélhetsz abból amit itthon keresel! ennyire egyszerü sztem a külföldi munkaválalás!
nogg
2009. május 01. 16:28
Voltam párszor külföldön, a legegyszerűbb dolog a világon!!!!
Egy hely van most szerintem ahová simán be lehet illeszkedni az Amerika!
Közvetítőt, haverokat el kell felejteni, ha magadnak a kiutazás után nem találsz melót, akkor a gondolatát is vert ki a fejedből a külföldi melónak.
Ja, és a belem kifordul a külföldre utazós almaszedős, szállodatakarítós, a külföldiseggétnyalós sokpénzthazahozósésitthonépítkezős munkavállalóktól!
Azt kell eldönteni hogy kint akarsz boldogulni, vagy itthon.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
1 2 3 4 5 6
Összesen 114 találat 6 oldalon