Külföldi munka

Témakör: Off-topic
aktuális téma
Külföldi munka

Tapasztalatok, vélemények, meglátások stb ide!Aki dolgozott vagy dolgozik kint, írja meg, milyen ceremónia a beilleszkedés, hogyan áll az utca embere hozzád mint idegenhez, mennyiben mások a szokások stb.Illetve tippeket, hol van még értéke a munkának, mert PL: Németbe a bérek már nem olyan kecsegtetőek, mióta a románok, törökök stb vendégmunkások kávépénzért vállalják a munkát.Én buszvezetőként szeretném keresni a kenyerem egy szép országban, ahol a tisztességes munkának van értéke, még ha nem is kolbászból van a kerítés... Egy példa még: Az osztrákokra sokan monják, hogy faj és idegen gyűlölő.Dolgoztam kint 5 hetet Brunn-ba és minden szomszéd mosolygott, a boltban normálisan kiszolgáltak, senki egy rossz szóval nem illetett meg.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2 3 4 5 6
Ildóc
2009. május 01. 14:36
na ez egy jó kérdés. Annyi hirdetést lehet látni mindenütt, de olyan félelmetes egy pár soros hirdetés alapján neki vágni a vak világnak.
Ildóc
2009. május 01. 14:35
akkor üdvözlöm, bár biztos nem ismerem, a két szomszédom ismerem és kész, abból az egyik a 70éves nagymamám, a másik pedig épp most nyirja füvet
pápásünike
2009. május 01. 14:35
Milyen weoldalakon célszerű külföldi munkát keresni?vagy jobb inkább közvetítő által?vagy esetleg konzulátuson?
coolkid
2009. május 01. 14:33
most látom,hogy battyányi vagy ,faludbeli faszi a kolegám itt kint:-D
Töki
2009. május 01. 14:28
de azért vannak érdekes dolgok, például hozznk épületgépészettel foglalkozunk nem jön egy lélek sem és annyi munkánk van beleszakadunk
Ildóc
2009. május 01. 14:26
Tényleg nem tudom mit lehetne kezdeni. Én február közepétől vagyok munkanélküli. A szó legszorosabb értelmében nem találtam munkát, még a korházba se vettek fel közmunkásnak. Na ez volt az utolsó csepp nálam.
Ildóc
2009. május 01. 14:22
Hááát.... nagyon meggondolandó. Emberkinzásnak minősülne lehet.
pápásünike
2009. május 01. 14:20
én se szülök az tuti,ha így folytatódik....
Ildóc
Lassan már csak azzal lehet előre jutni
pápásünike
az sincs nekem!ismerem a sarki csövest(ruhát viszünk neki mindig) de abból jó nem sülne ki szerintem!de hátha ha már odáig eljutnék csak kapnék egy sarkot, ahol csövelhetek!
Omar
Már amennyiben lesz következő generáció, mert ahogy itt jelenleg állnak a dolgok én nem vállalok gyereket az ezerszázalék...
Omar
2009. május 01. 14:18
Ja azt meg elflejtettem ami még a végzettségednél is fontosabb jelen gazdasági helyzetben, a protekció
pápásünike
ha nincs 5éves(ennél csak fejjebb lehet menni)tapasztalatod elhajtanak a francba!itt ez megy sajnos...
Ildóc
Nem tudom mi vár ránk még itt a fatornyos hazákban, de félek semmi jó. A következő generáció sorsára már nem is merek gondolni.
pápásünike
2009. május 01. 14:15
közgazdasági és marketinges végzettségem van...nah még wc papírnak sem jó mert kemény fedelű....
coolkid
2009. május 01. 14:15
ezt meg nagyban befojásolja az adott ország kulturája ,gazdasági besorolása,meg minden,itt ebben a szegény koszfészekben olyan szinten kedvesek az emberek,hogy pld tegnap is apálykor bementünk a tengerbe és mire jöttem ki faszig sárosan,már két kis busman gyerek már szaladt elém papirzsepivel,hogy le tudjam törölni a lábam, de itt is volt már hogy megdobáltak bennünket ,de nem ez a jellemző:-D
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
1 2 3 4 5 6
Összesen 114 találat 6 oldalon