ecce csinaltattunk a Jokai teren fem hengerfejtomitest egy kis oreggel
le volt huzva es ahogy jart a motor gyongyozott alola ki a viz
na fasza
havercsavo erre betekerte koppra a nyomatekkulcsot (210Nm), es a zarhidra labbal betamasztva lehuzta (letepte)
akkoris gyongyozott csak lassabban
semmi baja nem lett a menetnek, utana meg vagy 10x szet volt szedve
de ez a csavarmegnyulas is ismeretlen nekunk, pedig ezeket ok fujjak 2bar felett is
en egyszer egy Punto blokkot atfurattam M12-sre es 12.9-s csavarok mentek bele, mert az atmero 4. hatvanyaval no az un "clamping force" (azonos csavar anyagnal), de sokkal olcsobb, mint a ARP csavarkeszlet es erosebb is annal, gepmunaka meg a csavarok 10k sincs osszesen
a hengerfejtomitest meg ket 12mm lukra elofurt butorlap koze fogva atfurtuk szinten, teljesen jo volt az
de eleg sokat hengerfejeztunk egy masik autot, es sosem jott ki a blokkbol a a gyari menet azoknal
volt hogy egy nap 2x is szet volt szedve , meg egy heten 4x
töcsavaros megoldast haver szar nyomatékkulcsal huzta le és a végén nagyon nehezn ment már masik kulcsal megnezve 150Nm volt sima csavarral már 3x kitépte volna a menetet ennyit szamit a töcsavar
Balazs neked is sima csavarod van nem töcsavar ?
Fb on emberünk avval a gyujtassal mag hasonlok sokaig nem fog menni a TT vel felül olyan olvados
bar a LInk ecu jo de nem tudom milyen biztonsagi dolgokat alittott be ha ennyira finomkodik a gyujtassal
nem kell ahoz alu blokk sima szürke öntvényböl is ugy jön ke a menet hogy öröm nézni tapasztalat ...
nem eröltetném sima m10 el inkabb töcsavar értem hogy drágább viszont jobb
arp böl én csak töcsavarost hasznalnék / hasznalok
a sima csavaros megoldasnal sajna ott a lehetöség hogy kitéped a menetet
régebben volt már hozza szerencsém
A tőcsavaros még bitangabb, de az ára is . Annó rendeltünk mi is egy ilyen tool-ost (tőcsavaros), de szerintem van minden normálisabb műhelyben (legalábbis ahová mi hordjuk ott eddig ezzel még nem volt probléma).
Ma megjöttek a supertech szelepvezetők (és még 20 új szimering is). Mivel az előző szettet már elkezdtük felütni (de azok is leestek) ezért ami abból maradt új azt rápróbáltuk ezekre a szelepvezetőkre és hát igencsak nehezen mentek rá, kézzel leszedni pedig lehetetlenség is volt róluk! Rápróbáltuk a reinzeket is (bár igaz azok már a használtak voltak), nagyon "fityegősek" voltak, simán ráment/lejött erő kifejtése nélkül, tehát bízom benne, hogy ezek jók lesznek (supertech vezetők, supertech szimeringekkel).
Gyári motoronl (pályafutásom során) HF csavarral még nem volt gond, előbb döglött meg a motor más miatt. Aztán jön az itt spórolunk, ott spórolunk (magamat is beleértve) és a cumi. Nem véletlenül áll az autóm nekem is .
Nálam még bírják a gyári csavarok, ugyan K04-023 megy és csak 1.5 báron. Hangsúly a mégen, nem a bírjákon van. Van némi olajszivárgásom egy ideje de bízunk benne a szerelőmmel hogy a szelepfedél felől jön, nem a HF csavarok nyúltak meg. Kb. 4 ezer kilométer van a motoromban összerakás óta. Először én is Reinzet vettem, de több helyen volt vele probléma, így mentem inkább egy szett gyáriért, nehogy ez legyen a gond...
le volt huzva es ahogy jart a motor gyongyozott alola ki a viz
na fasza
havercsavo erre betekerte koppra a nyomatekkulcsot (210Nm), es a zarhidra labbal betamasztva lehuzta (letepte)
akkoris gyongyozott csak lassabban
semmi baja nem lett a menetnek, utana meg vagy 10x szet volt szedve
de ez a csavarmegnyulas is ismeretlen nekunk, pedig ezeket ok fujjak 2bar felett is