Balesetek, DURVA !!!!!!
aktuális téma

Őszi vezetési jótanács!
VIDEO, aquaplanning, azaz amikor felúszik az autó nagy esőben és irányíthatatlanná válik
Aquaplanning- nak hívja az angol. Arról van szó, hogy a gumik úgy vannak készítve (mintázva), hogy esőzésben gurulásnál a tapadó felület által kinyomott vizet elvezetik, kilökik a gumi alól. Azonban mindegyiknek van elvezetési képesség határa. Amennyiben az adott sebesség magasabb egy bizonyos értéknél, úgy a gumi bemarásai már nem képesek elvezetni a vizet, létrejön az aszfalt és a gumi tapadó felülete között egy vízréteg, amelynek következtében a jármű "felúszik", és irányíthatatlanná válik.
Vizes, síkos úton vezessetek óvatosan, autópályán is mérsékeljétek a sebességet!
videó
Ne vezess:
-ittasan, kábítószerrel
videó
videó
videó
http://www.frederiksamuel.com/blog/2006/02/icbc-counterattack.html
-biztonsági öv nélkül (az utasokkal is köttesd be)
-túl fáradtan
-túl gyorsan
ne basztasd a telefonod
A HALÁL FIGYEL: a halál pillanata
Ne előzz felelőtlenül!
Ne vezess gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod követni tud... senki sem szent, a legtöbben 90 helyett 100-110-el mennek ott, ahol az útviszonyok megfelelőek, és a jármű is az.. a bajok nem itt kezdődnek. Az esztelenség ennél többről szól.
"Gondold csak el, milyen is lenne egy emberélet és a világ a baleset esélye nélkül? Milyen pökhendin magabiztos lenne, milyen szemérmetlenül gőgös és fennhéjázó! Nem, a baleset lehetősége ott lappang minden pillanatodban, a tárgyak, a helyzetek, az emberek, a vegyi anyagok, a statikus és fizikai képletek: mindez ellened is van. Tehát vigyázz. Ne aggályosan vigyázz, hanem emberi rangodhoz illően, komolyan és tárgyilagosan, nagyon figyelmesen. S mindig tudjad, hogy nem a világ ármánya tört önkényesen ellened, mikor a baleset bekövetkezik, hanem te voltál gyönge, lusta és kicsinyes. Nincs autóbaleset. Csak te vagy, s az autó és a világrend."
langlovagok.hu
VIDEO, aquaplanning, azaz amikor felúszik az autó nagy esőben és irányíthatatlanná válik
Aquaplanning- nak hívja az angol. Arról van szó, hogy a gumik úgy vannak készítve (mintázva), hogy esőzésben gurulásnál a tapadó felület által kinyomott vizet elvezetik, kilökik a gumi alól. Azonban mindegyiknek van elvezetési képesség határa. Amennyiben az adott sebesség magasabb egy bizonyos értéknél, úgy a gumi bemarásai már nem képesek elvezetni a vizet, létrejön az aszfalt és a gumi tapadó felülete között egy vízréteg, amelynek következtében a jármű "felúszik", és irányíthatatlanná válik.
Vizes, síkos úton vezessetek óvatosan, autópályán is mérsékeljétek a sebességet!
videó
Ne vezess:
-ittasan, kábítószerrel
videó
videó
videó
http://www.frederiksamuel.com/blog/2006/02/icbc-counterattack.html
-biztonsági öv nélkül (az utasokkal is köttesd be)
-túl fáradtan
-túl gyorsan
ne basztasd a telefonod
A HALÁL FIGYEL: a halál pillanata
Ne előzz felelőtlenül!
Ne vezess gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod követni tud... senki sem szent, a legtöbben 90 helyett 100-110-el mennek ott, ahol az útviszonyok megfelelőek, és a jármű is az.. a bajok nem itt kezdődnek. Az esztelenség ennél többről szól.
"Gondold csak el, milyen is lenne egy emberélet és a világ a baleset esélye nélkül? Milyen pökhendin magabiztos lenne, milyen szemérmetlenül gőgös és fennhéjázó! Nem, a baleset lehetősége ott lappang minden pillanatodban, a tárgyak, a helyzetek, az emberek, a vegyi anyagok, a statikus és fizikai képletek: mindez ellened is van. Tehát vigyázz. Ne aggályosan vigyázz, hanem emberi rangodhoz illően, komolyan és tárgyilagosan, nagyon figyelmesen. S mindig tudjad, hogy nem a világ ármánya tört önkényesen ellened, mikor a baleset bekövetkezik, hanem te voltál gyönge, lusta és kicsinyes. Nincs autóbaleset. Csak te vagy, s az autó és a világrend."
langlovagok.hu
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
UHHH,BAZZEG,
AZ FELMEGY PÁLYÁRAÉS MINT A NYEREG VASUT,ODATAPAD ,ÉS 280 IG MEG SEM ÁLL
AZ A NAGY ÁLLMOM
AZ FELMEGY PÁLYÁRAÉS MINT A NYEREG VASUT,ODATAPAD ,ÉS 280 IG MEG SEM ÁLL

AZ A NAGY ÁLLMOM

aha-aha...na persze...-:)
faterom csinálta régebben...elment Bécsbe...anyám hivta Qt, hogy mikor fog hazaérni...mondta, hogy most indult el...anyám gondolta, hogy akkor még megfürdik, megcsinálja a kaját...elment fürödni, kijött a kádból, és kb 10 perc mulva otthon volt a faterom...-:)))
A8 4.2 quattro...gondolhatjátok...-:)))
faterom csinálta régebben...elment Bécsbe...anyám hivta Qt, hogy mikor fog hazaérni...mondta, hogy most indult el...anyám gondolta, hogy akkor még megfürdik, megcsinálja a kaját...elment fürödni, kijött a kádból, és kb 10 perc mulva otthon volt a faterom...-:)))
A8 4.2 quattro...gondolhatjátok...-:)))

HÁÁT,JÓ NAK NEM NEVEZHETŐ,DE SZAR NAK SE

AZ IMO MOSÓ UTÁN SZURÁS 1000 EL

JÁSZBERÉNYI FELÜLJÁRÓ ELÖTT (JÓVAL)FÉK 205 RŐL

EGÉSZ 7 EN A T4-el VAGYOK,ÉS MIKOR 7 VÉGÉN BERÖFFENTEM A KICSIKÉT,EGY MÁS DIMENZIÓBAN ÉRZEM MAGAM !
JÓ,EZ NEM AZT JELENTI,HOGY MINDEN 7 VÉGÉN ILYENEK VANNAK,MERT KÍMÉLEM NAGYON,DE AZÉRT NEM HAGYOM ELLUSTULNI !!
Ehh...vizet prédikál, de bort iszik! -:)
205km/h? ojan jo ott az ut, hogy lehet ennyivel menni? hmm...
205km/h? ojan jo ott az ut, hogy lehet ennyivel menni? hmm...
JÓL VAN NA
BEVALLOM,LAKOTTERÜLETEN BELÜL,
NA...JÓ,
A PESTI UT,JÁSZBERÉNYI UTON MENTEM ESTE 205 KM/H-t
FELELŐTLEN DOLOG VOLT,DE KIRÁLY IS !
ÍGY KIRÁLY,HOGY NEM TÖRTÉNT SEMMI GOND !

BEVALLOM,LAKOTTERÜLETEN BELÜL,
NA...JÓ,
A PESTI UT,JÁSZBERÉNYI UTON MENTEM ESTE 205 KM/H-t

FELELŐTLEN DOLOG VOLT,DE KIRÁLY IS !
ÍGY KIRÁLY,HOGY NEM TÖRTÉNT SEMMI GOND !

ASSZEM EZ VOLT AZ ELSŐ,ÉS UTOLSÓ ÚTJA

Hogy ezek a fák milyen masszívak... 

Azt hiszem erről már láttam képeket. Nagyon csúnya!
Ez nem egy A3 volt?
Ez nem egy A3 volt?
Akkor most figyelj nagyon, a rossz általában hármasával jár... 
Tapasztalat. Apám régi autója háromszor tört meg pár héten belül.

Tapasztalat. Apám régi autója háromszor tört meg pár héten belül.

én is kiváncsi vaok
mi történt?
csak lassan :)
a sors fintora, tegnap még én figyelmeztettelek Titeket, hogy nagy ellenőrzések leszenek ma, erre a mai délutánnal 3 napon belül a második feljelentésemen vagyok túl...

hát igen. ez a legszarabb, mikor /jól/ ismerted az illetöt...
Ma kaptam a hírt, hogy a középiskolás volt osztályfőnököm férje tegnap fának csapódott Hódmezővásárhely és Maroslele között. Állítólag három darabban szedték ki az autóból. Jól ismertem.
Rest in peace.
Rest in peace.
Kb. 2 hete Ajkáról tartottunk Hmvhelyre (M7 --> M0 --> M5 stb). Vasárnap volt, talán még emlékeztek rá, egész nap szakadt (de minimum esett) az eső az egész országban.
M7-esen gurulunk egy Citroën Xantiával (kombi) a külső sávban kb. 100-zal. Előttünk nagy forgalom, vízfüggöny. Utálom a köd nélküli ködlámpásokat, de akinek itt most volt esze, az bekapcsolta. A belső sávban nem sokkal gyorsabban, kb. 130-140-nel elmegy mellettünk egy német rendszámú Passat. Kb. 1 perc telik el (komolyan!), piroslik az egész út a féklámpáktól. Látjuk a Passatot jobboldalt kinn a szalagkorlátnál, benyomva az eleje (annyira nem volt összetörve), mögötte egy másik autóval, ami viszont totál le volt bontva az A oszlopig . Lökhárító, alkatrészek szanaszét.
A "csattanó" most jön... rá kb. 1 km-re jobboldalt a leállósávban villogó rendőrautó, egy autópályafelügyeletes furgon és egy nagyon csúnyán összetört fekete IV-es Golf. Alig ismertem fel (az eleje volt bezúzva durván és merőlegesen állt a haladási irányra, hátsóval a külső szalagkorlát felé).
Ezekután ha lehet, még jobban kapaszkodtam a biztonsági övembe... Ha 1 perccel hamarabb indulunk el, talán minket kaszál el a Passat. 4-en ültünk a Xantiában, fullon megrakva csomagokkal.
M7-esen gurulunk egy Citroën Xantiával (kombi) a külső sávban kb. 100-zal. Előttünk nagy forgalom, vízfüggöny. Utálom a köd nélküli ködlámpásokat, de akinek itt most volt esze, az bekapcsolta. A belső sávban nem sokkal gyorsabban, kb. 130-140-nel elmegy mellettünk egy német rendszámú Passat. Kb. 1 perc telik el (komolyan!), piroslik az egész út a féklámpáktól. Látjuk a Passatot jobboldalt kinn a szalagkorlátnál, benyomva az eleje (annyira nem volt összetörve), mögötte egy másik autóval, ami viszont totál le volt bontva az A oszlopig . Lökhárító, alkatrészek szanaszét.
A "csattanó" most jön... rá kb. 1 km-re jobboldalt a leállósávban villogó rendőrautó, egy autópályafelügyeletes furgon és egy nagyon csúnyán összetört fekete IV-es Golf. Alig ismertem fel (az eleje volt bezúzva durván és merőlegesen állt a haladási irányra, hátsóval a külső szalagkorlát felé).
Ezekután ha lehet, még jobban kapaszkodtam a biztonsági övembe... Ha 1 perccel hamarabb indulunk el, talán minket kaszál el a Passat. 4-en ültünk a Xantiában, fullon megrakva csomagokkal.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!