Balesetek, DURVA !!!!!!

Témakör: Real life
aktuális téma
Balesetek, DURVA !!!!!!
Őszi vezetési jótanács!
VIDEO, aquaplanning, azaz amikor felúszik az autó nagy esőben és irányíthatatlanná válik
Aquaplanning- nak hívja az angol. Arról van szó, hogy a gumik úgy vannak készítve (mintázva), hogy esőzésben gurulásnál a tapadó felület által kinyomott vizet elvezetik, kilökik a gumi alól. Azonban mindegyiknek van elvezetési képesség határa. Amennyiben az adott sebesség magasabb egy bizonyos értéknél, úgy a gumi bemarásai már nem képesek elvezetni a vizet, létrejön az aszfalt és a gumi tapadó felülete között egy vízréteg, amelynek következtében a jármű "felúszik", és irányíthatatlanná válik.

Vizes, síkos úton vezessetek óvatosan, autópályán is mérsékeljétek a sebességet!

videó

Ne vezess:
-ittasan, kábítószerrel

videó
videó
videó

http://www.frederiksamuel.com/blog/2006/02/icbc-counterattack.html

-biztonsági öv nélkül (az utasokkal is köttesd be)
-túl fáradtan
-túl gyorsan

ne basztasd a telefonod

A HALÁL FIGYEL: a halál pillanata
Ne előzz felelőtlenül!
Ne vezess gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod követni tud... senki sem szent, a legtöbben 90 helyett 100-110-el mennek ott, ahol az útviszonyok megfelelőek, és a jármű is az.. a bajok nem itt kezdődnek. Az esztelenség ennél többről szól.

"Gondold csak el, milyen is lenne egy emberélet és a világ a baleset esélye nélkül? Milyen pökhendin magabiztos lenne, milyen szemérmetlenül gőgös és fennhéjázó! Nem, a baleset lehetősége ott lappang minden pillanatodban, a tárgyak, a helyzetek, az emberek, a vegyi anyagok, a statikus és fizikai képletek: mindez ellened is van. Tehát vigyázz. Ne aggályosan vigyázz, hanem emberi rangodhoz illően, komolyan és tárgyilagosan, nagyon figyelmesen. S mindig tudjad, hogy nem a világ ármánya tört önkényesen ellened, mikor a baleset bekövetkezik, hanem te voltál gyönge, lusta és kicsinyes. Nincs autóbaleset. Csak te vagy, s az autó és a világrend."

langlovagok.hu
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Dominic M.
2004. október 31. 14:07
BIGIMI
2004. október 29. 20:36
UHHH,BAZZEG,

AZ FELMEGY PÁLYÁRAÉS MINT A NYEREG VASUT,ODATAPAD ,ÉS 280 IG MEG SEM ÁLL

AZ A NAGY ÁLLMOM
Tázsi
2004. október 29. 20:23
aha-aha...na persze...-:)
faterom csinálta régebben...elment Bécsbe...anyám hivta Qt, hogy mikor fog hazaérni...mondta, hogy most indult el...anyám gondolta, hogy akkor még megfürdik, megcsinálja a kaját...elment fürödni, kijött a kádból, és kb 10 perc mulva otthon volt a faterom...-:)))
A8 4.2 quattro...gondolhatjátok...-:)))
BIGIMI
2004. október 29. 20:18
ALKALMANKÉNT VAN CSAK A BOR

HÁÁT,JÓ NAK NEM NEVEZHETŐ,DE SZAR NAK SE

AZ IMO MOSÓ UTÁN SZURÁS 1000 EL

JÁSZBERÉNYI FELÜLJÁRÓ ELÖTT (JÓVAL)FÉK 205 RŐL

EGÉSZ 7 EN A T4-el VAGYOK,ÉS MIKOR 7 VÉGÉN BERÖFFENTEM A KICSIKÉT,EGY MÁS DIMENZIÓBAN ÉRZEM MAGAM !

JÓ,EZ NEM AZT JELENTI,HOGY MINDEN 7 VÉGÉN ILYENEK VANNAK,MERT KÍMÉLEM NAGYON,DE AZÉRT NEM HAGYOM ELLUSTULNI !!
Tázsi
2004. október 29. 19:29
Ehh...vizet prédikál, de bort iszik! -:)
205km/h? ojan jo ott az ut, hogy lehet ennyivel menni? hmm...
BIGIMI
2004. október 29. 17:05
JÓL VAN NA

BEVALLOM,LAKOTTERÜLETEN BELÜL,

NA...JÓ,

A PESTI UT,JÁSZBERÉNYI UTON MENTEM ESTE 205 KM/H-t

FELELŐTLEN DOLOG VOLT,DE KIRÁLY IS !

ÍGY KIRÁLY,HOGY NEM TÖRTÉNT SEMMI GOND !
BIGIMI
2004. október 29. 16:58
ASSZEM EZ VOLT AZ ELSŐ,ÉS UTOLSÓ ÚTJA
ImpRez4
2004. október 29. 16:25
Hogy ezek a fák milyen masszívak...
1816V
2004. október 29. 15:43
Azt hiszem erről már láttam képeket. Nagyon csúnya!
Ez nem egy A3 volt?
GTAti
2004. október 29. 15:17
ChPh
2004. október 29. 09:43
hbarby
2004. október 29. 09:17
Akkor most figyelj nagyon, a rossz általában hármasával jár...
Tapasztalat. Apám régi autója háromszor tört meg pár héten belül.
vacak
2004. október 28. 19:03
KKK
2004. október 28. 18:46
ChPh
2004. október 28. 18:04
adykaa
2004. október 28. 17:47
a sors fintora, tegnap még én figyelmeztettelek Titeket, hogy nagy ellenőrzések leszenek ma, erre a mai délutánnal 3 napon belül a második feljelentésemen vagyok túl...
Luise
2004. október 28. 01:22
hát igen. ez a legszarabb, mikor /jól/ ismerted az illetöt...
Dester
2004. október 28. 00:44
Ma kaptam a hírt, hogy a középiskolás volt osztályfőnököm férje tegnap fának csapódott Hódmezővásárhely és Maroslele között. Állítólag három darabban szedték ki az autóból. Jól ismertem.
Rest in peace.
Dester
2004. október 28. 00:12
Kb. 2 hete Ajkáról tartottunk Hmvhelyre (M7 --> M0 --> M5 stb). Vasárnap volt, talán még emlékeztek rá, egész nap szakadt (de minimum esett) az eső az egész országban.
M7-esen gurulunk egy Citroën Xantiával (kombi) a külső sávban kb. 100-zal. Előttünk nagy forgalom, vízfüggöny. Utálom a köd nélküli ködlámpásokat, de akinek itt most volt esze, az bekapcsolta. A belső sávban nem sokkal gyorsabban, kb. 130-140-nel elmegy mellettünk egy német rendszámú Passat. Kb. 1 perc telik el (komolyan!), piroslik az egész út a féklámpáktól. Látjuk a Passatot jobboldalt kinn a szalagkorlátnál, benyomva az eleje (annyira nem volt összetörve), mögötte egy másik autóval, ami viszont totál le volt bontva az A oszlopig . Lökhárító, alkatrészek szanaszét.
A "csattanó" most jön... rá kb. 1 km-re jobboldalt a leállósávban villogó rendőrautó, egy autópályafelügyeletes furgon és egy nagyon csúnyán összetört fekete IV-es Golf. Alig ismertem fel (az eleje volt bezúzva durván és merőlegesen állt a haladási irányra, hátsóval a külső szalagkorlát felé).
Ezekután ha lehet, még jobban kapaszkodtam a biztonsági övembe... Ha 1 perccel hamarabb indulunk el, talán minket kaszál el a Passat. 4-en ültünk a Xantiában, fullon megrakva csomagokkal.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
Összesen 49113 találat 2456 oldalon