Balesetek, DURVA !!!!!!
aktuális téma

Őszi vezetési jótanács!
VIDEO, aquaplanning, azaz amikor felúszik az autó nagy esőben és irányíthatatlanná válik
Aquaplanning- nak hívja az angol. Arról van szó, hogy a gumik úgy vannak készítve (mintázva), hogy esőzésben gurulásnál a tapadó felület által kinyomott vizet elvezetik, kilökik a gumi alól. Azonban mindegyiknek van elvezetési képesség határa. Amennyiben az adott sebesség magasabb egy bizonyos értéknél, úgy a gumi bemarásai már nem képesek elvezetni a vizet, létrejön az aszfalt és a gumi tapadó felülete között egy vízréteg, amelynek következtében a jármű "felúszik", és irányíthatatlanná válik.
Vizes, síkos úton vezessetek óvatosan, autópályán is mérsékeljétek a sebességet!
videó
Ne vezess:
-ittasan, kábítószerrel
videó
videó
videó
http://www.frederiksamuel.com/blog/2006/02/icbc-counterattack.html
-biztonsági öv nélkül (az utasokkal is köttesd be)
-túl fáradtan
-túl gyorsan
ne basztasd a telefonod
A HALÁL FIGYEL: a halál pillanata
Ne előzz felelőtlenül!
Ne vezess gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod követni tud... senki sem szent, a legtöbben 90 helyett 100-110-el mennek ott, ahol az útviszonyok megfelelőek, és a jármű is az.. a bajok nem itt kezdődnek. Az esztelenség ennél többről szól.
"Gondold csak el, milyen is lenne egy emberélet és a világ a baleset esélye nélkül? Milyen pökhendin magabiztos lenne, milyen szemérmetlenül gőgös és fennhéjázó! Nem, a baleset lehetősége ott lappang minden pillanatodban, a tárgyak, a helyzetek, az emberek, a vegyi anyagok, a statikus és fizikai képletek: mindez ellened is van. Tehát vigyázz. Ne aggályosan vigyázz, hanem emberi rangodhoz illően, komolyan és tárgyilagosan, nagyon figyelmesen. S mindig tudjad, hogy nem a világ ármánya tört önkényesen ellened, mikor a baleset bekövetkezik, hanem te voltál gyönge, lusta és kicsinyes. Nincs autóbaleset. Csak te vagy, s az autó és a világrend."
langlovagok.hu
VIDEO, aquaplanning, azaz amikor felúszik az autó nagy esőben és irányíthatatlanná válik
Aquaplanning- nak hívja az angol. Arról van szó, hogy a gumik úgy vannak készítve (mintázva), hogy esőzésben gurulásnál a tapadó felület által kinyomott vizet elvezetik, kilökik a gumi alól. Azonban mindegyiknek van elvezetési képesség határa. Amennyiben az adott sebesség magasabb egy bizonyos értéknél, úgy a gumi bemarásai már nem képesek elvezetni a vizet, létrejön az aszfalt és a gumi tapadó felülete között egy vízréteg, amelynek következtében a jármű "felúszik", és irányíthatatlanná válik.
Vizes, síkos úton vezessetek óvatosan, autópályán is mérsékeljétek a sebességet!
videó
Ne vezess:
-ittasan, kábítószerrel
videó
videó
videó
http://www.frederiksamuel.com/blog/2006/02/icbc-counterattack.html
-biztonsági öv nélkül (az utasokkal is köttesd be)
-túl fáradtan
-túl gyorsan
ne basztasd a telefonod
A HALÁL FIGYEL: a halál pillanata
Ne előzz felelőtlenül!
Ne vezess gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod követni tud... senki sem szent, a legtöbben 90 helyett 100-110-el mennek ott, ahol az útviszonyok megfelelőek, és a jármű is az.. a bajok nem itt kezdődnek. Az esztelenség ennél többről szól.
"Gondold csak el, milyen is lenne egy emberélet és a világ a baleset esélye nélkül? Milyen pökhendin magabiztos lenne, milyen szemérmetlenül gőgös és fennhéjázó! Nem, a baleset lehetősége ott lappang minden pillanatodban, a tárgyak, a helyzetek, az emberek, a vegyi anyagok, a statikus és fizikai képletek: mindez ellened is van. Tehát vigyázz. Ne aggályosan vigyázz, hanem emberi rangodhoz illően, komolyan és tárgyilagosan, nagyon figyelmesen. S mindig tudjad, hogy nem a világ ármánya tört önkényesen ellened, mikor a baleset bekövetkezik, hanem te voltál gyönge, lusta és kicsinyes. Nincs autóbaleset. Csak te vagy, s az autó és a világrend."
langlovagok.hu
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
azt a kurva életbe!

Öcsém ez nagyon dúrva volt majdnem kicsordúlt nem sok híjja volt
de nagyon igaz dologról van szó benne
de nagyon igaz dologról van szó benne

1,5 éve történt, péntek éjjel haladtam az M7esen a Balaton felé, kényelmes, 120-as tempóban, meg előzgetem a szokásos teherautókat, egyik teherautó előzése közben hirtelen megérkezik egy motoros a seggembe, vadul villogtat, gyorsan befejzem az előzést, a motorok (két motoros) iszonyatos tempóban vágtat tovább, még csodálkozok is, hogy hogy a pics@ba mernek ezek éjjel, motoron 2 kiló körül menni
A pálya (akkori) végéhez igencsak közel vészfékezés, rövidke sor, pár autó a belső sávban vészvillogóval áll, azok világítják a csávót, aki bőrruhában van, a belső sávban fekszik, és akinek a mellét már "pumpálják". A motor szarrá törve.
Fel sem tudok ocsúdni ebből a megrázkódtatásból, éppen felgyorsítok 120-ra, amikor eszméletlen látvány tárul elém: egy rendőrautó velem szembe jön az autópályán!!!! Pillanatok törtrésze alatt kellett felmérnem, hogy a belső vagy a leállósávban száguld (!)-e veelm szemben, Végül is a leállósávban jött, becslésem szerint 130-140-el, szirénázva (ami mégjobban megkaavrja az embert)
Gondoljatok bele, TÖK SÖTÉTBEN!
Pár hét múlva figyeltem a baleset színhelyét, világosban, a dombtetőn, ahol a motoros feküdt, kis koszorú lógott a szalagkorláton

A pálya (akkori) végéhez igencsak közel vészfékezés, rövidke sor, pár autó a belső sávban vészvillogóval áll, azok világítják a csávót, aki bőrruhában van, a belső sávban fekszik, és akinek a mellét már "pumpálják". A motor szarrá törve.
Fel sem tudok ocsúdni ebből a megrázkódtatásból, éppen felgyorsítok 120-ra, amikor eszméletlen látvány tárul elém: egy rendőrautó velem szembe jön az autópályán!!!! Pillanatok törtrésze alatt kellett felmérnem, hogy a belső vagy a leállósávban száguld (!)-e veelm szemben, Végül is a leállósávban jött, becslésem szerint 130-140-el, szirénázva (ami mégjobban megkaavrja az embert)
Gondoljatok bele, TÖK SÖTÉTBEN!
Pár hét múlva figyeltem a baleset színhelyét, világosban, a dombtetőn, ahol a motoros feküdt, kis koszorú lógott a szalagkorláton

HÁT BAZZEG ,
NEM VAGYOK EGY ÉRZELGŐS,
DE A KÖNNYEM KICSORDULT

NEM VAGYOK EGY ÉRZELGŐS,
DE A KÖNNYEM KICSORDULT

A kurva élet! Ez tényleg nagyon durva! Gondoljon mindenki a másikra is!
Na akkor én is elmondom ami velem történt (egy a sok közül)
Kispolákba beültünk haverok 4-en (hadd ne mondjam alig fértünk be a mögöttem ülö haver 100 kg, kokszkura közepe) nem baj besajtoltuk magunkat és idnulás buliba....
hosszu egyenes kinti utszakasz, 40es tábla frissen szorva ezzel a kis kövekkel (murva vagy mi) amit az otoknak kell betaposni.....
na én ugy 60 al mentem, többet nem is birt a kispolák...
látom jön egy oto mögöttünk este volt, csak a világitását láttam, hogy valami jön messze
a következö 5-6 másodpercben mintha berobbant volna a kispolák hátulja, jobra mellettem elzug valami nagy, külsötükör törik a valami nagy repül tovább srégen le az utrol....
azt sem tudtam mi van ilyenkor, 18 éves voltam, félreálltam, egyik haverban volt annyi lélekjelenlét, hogy azonnal kiszállt odarohant, kérdezte mi van kinek mi baja....
csak fájdalmas nyöszörgés: a lábam iiiigy ugggy stb....
egy 100as audi volt elkaszálta tö magassában az utszéli fát nem tom mennyivel jött de nem lassan
na mi legyen, mobil nem volt nálunk akkor még, jött a távolsági busz - szoltunk a soförnek - az telefonált
hogy ne álljunk ott 4en felettük két havert elvittünk a következö faluig ahol a buli volt mi meg vissza...
megyünk egyszer csak meglátjuk az árok teli van emberekkel, ok megállunk ez lesz az.... hát nem, az egy másik ugyanigy felborult auto volt, csak abban nem sérült meg senki a Bátaszéki haverok csak a láda sör miatt nyavalyogtak ami a csomagtartoban volt és pár üveg eltört....
ok mentünk tovább, következö kocsi az árokban, itt már ovatosabbak voltunk - még mindig nem a "mi" autonk... egy tratktor huzgálta kifelé
na a 3. auto volt az általunk látott balesetes, zsaruk ott voltak már mentök uton - elmondtuk amit tudtunk - mondták majd beidéznek tanunak - azóta sem idéztek be semmiféle tanunak.....
szar ügy nem lettem volna a repkedö audis helyében, de a magaméban sem ha nem rántja el a kormányt és belénkjön - sztem mind a 4en megjöttünk volna

Kispolákba beültünk haverok 4-en (hadd ne mondjam alig fértünk be a mögöttem ülö haver 100 kg, kokszkura közepe) nem baj besajtoltuk magunkat és idnulás buliba....
hosszu egyenes kinti utszakasz, 40es tábla frissen szorva ezzel a kis kövekkel (murva vagy mi) amit az otoknak kell betaposni.....
na én ugy 60 al mentem, többet nem is birt a kispolák...
látom jön egy oto mögöttünk este volt, csak a világitását láttam, hogy valami jön messze
a következö 5-6 másodpercben mintha berobbant volna a kispolák hátulja, jobra mellettem elzug valami nagy, külsötükör törik a valami nagy repül tovább srégen le az utrol....
azt sem tudtam mi van ilyenkor, 18 éves voltam, félreálltam, egyik haverban volt annyi lélekjelenlét, hogy azonnal kiszállt odarohant, kérdezte mi van kinek mi baja....
csak fájdalmas nyöszörgés: a lábam iiiigy ugggy stb....
egy 100as audi volt elkaszálta tö magassában az utszéli fát nem tom mennyivel jött de nem lassan

na mi legyen, mobil nem volt nálunk akkor még, jött a távolsági busz - szoltunk a soförnek - az telefonált
hogy ne álljunk ott 4en felettük két havert elvittünk a következö faluig ahol a buli volt mi meg vissza...
megyünk egyszer csak meglátjuk az árok teli van emberekkel, ok megállunk ez lesz az.... hát nem, az egy másik ugyanigy felborult auto volt, csak abban nem sérült meg senki a Bátaszéki haverok csak a láda sör miatt nyavalyogtak ami a csomagtartoban volt és pár üveg eltört....
ok mentünk tovább, következö kocsi az árokban, itt már ovatosabbak voltunk - még mindig nem a "mi" autonk... egy tratktor huzgálta kifelé
na a 3. auto volt az általunk látott balesetes, zsaruk ott voltak már mentök uton - elmondtuk amit tudtunk - mondták majd beidéznek tanunak - azóta sem idéztek be semmiféle tanunak.....
szar ügy nem lettem volna a repkedö audis helyében, de a magaméban sem ha nem rántja el a kormányt és belénkjön - sztem mind a 4en megjöttünk volna

még vmi, állítólag egy suzukis volt a hibás a balesetben, (csintós) aki elhajtott!
agresszíven keresik!

agresszíven keresik!

Múlt hétvége (péntek) 3-as út Csintó csárda Gödöllő-Aszód között, autó tetőn súlyosan sérült sofőr, barátnője szintén két leszakadt ujjal. Ma kora reggel Gödöllő (Máriabesnyő), gázolt gyalogos az úton "fura" pózban. Komolyan mondom kezdek besokallni. Minden tiszteletem a mentősöké, ahogy ezeket bírják lelkileg.
kikapcsolodásképp:
Megy a szoke csaj az M7esen Kispolskival. Egyszercsak kifogy a benzin.
Szoke cica leall a leallosavba. Nem erti, hogy mi van, csak nez butan a CSOMAGTARTOBA. Megall mellete egy masik szoke, szinten polskival.
-Szia, mi a baj? Segithetek?
-Huuuu kepzeld kiesett a motor.
Mire a masik sugarzo arccal kinyitja a MOTORHAZTETOT.
-Tok jo, nekem pont van egy plusz a csomagtartoban.

Megy a szoke csaj az M7esen Kispolskival. Egyszercsak kifogy a benzin.
Szoke cica leall a leallosavba. Nem erti, hogy mi van, csak nez butan a CSOMAGTARTOBA. Megall mellete egy masik szoke, szinten polskival.
-Szia, mi a baj? Segithetek?
-Huuuu kepzeld kiesett a motor.
Mire a masik sugarzo arccal kinyitja a MOTORHAZTETOT.
-Tok jo, nekem pont van egy plusz a csomagtartoban.

bármennyire is lelketlenül hangzik én cseppet sem siratnám. Aki hülye haljon meg, csak ne rántson magával mást....
Ja a fiúkát siratja az egész falu, a tv is sajnálja, de a másik szabályosan közlekedő sofőrröl anyit nem mondtak hogy fapapucs
Pedig ő ártatlanul halt meg

Pedig ő ártatlanul halt meg

Én is mindig ettől tartok, normálisan vezetek, de sohasem lehet tudni, hogy egy marha mikor jön szembe...
lássátok a 7végi esetet az 52esen, egy 15 éves srác elkötötte ősei Aroját szerelmi bánatában, aztán belement egy autóba (lehet teherautó, nem emléx.) és mindkét "sofőr" az életét vesztette....
lássátok a 7végi esetet az 52esen, egy 15 éves srác elkötötte ősei Aroját szerelmi bánatában, aztán belement egy autóba (lehet teherautó, nem emléx.) és mindkét "sofőr" az életét vesztette....

Ebbe van igazság 

ez volt a Fókuszban is valamelyik este...

Erre nem lehet mit írni.....!!!!!!

Kicsit OFF, de kell ez is...
"Anyu, miért?
Az alkohol adója: egy ártatlan halála
Elmentem egy buliba, Anyu, és emlékszem a szavaidra. Megkértél,
hogy ne rúgjak be, így hát nem ittam semmi alkoholt.
Büszke voltam, Anyu, ahogyan azt előtte megmondtad. Nem ittam
alkoholt vezetés előtt, Anyu, amiért a többiek gúnyolódtak is
velem.
Tudtam, hogy igazad volt, Anyu, és hogy neked mindig igazad
van. A buli lassan véget ért, Anyu, és mindenki haza
indult.
Ahogy az autóhoz léptem, Anyu, tudtam, hogy épségben haza
fogok érni: nevelésed alapján - felelősségteljesen és büszkén!
Lassan mentem, Anyu, és bekanyarodtam egy kis utcába. De a másik
sofőr nem vett észre, és frontálisan belém hajtott.
Ahogy fekszem itt a járdán, Anyu, hallom a rendőröket, amint
mondják, hogy a másik sofőr ivott. És most én vagyok az,
akinek ezért meg kell fizetnie!
Itt fekszem, haldoklom, Anyu, kérlek siess! Hogy történhet
ez meg velem? Az életem kipukkan, mint egy lufi! Körülöttem
minden tiszta vér, Anyu, és a legtöbb az én saját
vérem. Hallom, az orvos azt mondja, Anyu, hogy már nem
tud segíteni rajtam.
Csak azt akarom mondani, Anyu, esküszöm, tényleg semmit
sem ittam. A többiek voltak, Anyu, akik semmivel sem
törődtek.
Valószínüleg a másik sofőr is egy ilyen buliban volt, mint én, Anyu.
Egyetlen különbség van csupán: ő volt az, aki részeg volt, és én
vagyok az, aki most meg fog halni!
Miért isznak az emberek, Anyu? Ez az egész életüket tönkreteszi!
Erős fájdalmaim vannak, mint a késszúrás, olyan erősek! A férfi,
aki belém jött, Anyu, körbe-körbe szaladgál, én pedig itt fekszem,
és haldoklom. Ő meg csak néz rám hülyén!
Mondd meg a bátyámnak, hogy ne sírjon, Anyu. És mondd meg Apunak,
hogy legyen most bátor. És ha már a menyországban leszek, Anyu,
írasd a sírkövemre: "Apja lánya".
Valaki mondhatta volna neki, Anyu, hogy ne igyon, ha vezet. Ha
mondta volna neki valaki, Anyu, most nem kellene meghalnom.
Már alig kapok levegőt, Anyu, és nagyom félek. Kérlek ne sírj
miattam, Anyu. Mindig ott voltál, amikor szükségem volt rád!
Mielőtt elmegyek, van egy utolsó kérdésem, Anyu:
NEM ÉN VEZETTEM RÉSZEGEN,
MIÉRT NEKEM KELL MOST MEGHALNI???
Megjegyzés: Ez a történet a Springfield High School ( USA ) - ból
terjedt el, egy héttel azután, hogy 2 diák autóbalesetben
lelte halálát.
Valaki vette a fáradtságot, hogy ezt a történetet megírja. Kérlek
küldd tovább annyi embernek, ahánynak
csak tudod! Próbáljuk meg megismertetni a világgal, hogy
ezek az emberek felfogják, mit is jelent mindez!!"
"Anyu, miért?
Az alkohol adója: egy ártatlan halála
Elmentem egy buliba, Anyu, és emlékszem a szavaidra. Megkértél,
hogy ne rúgjak be, így hát nem ittam semmi alkoholt.
Büszke voltam, Anyu, ahogyan azt előtte megmondtad. Nem ittam
alkoholt vezetés előtt, Anyu, amiért a többiek gúnyolódtak is
velem.
Tudtam, hogy igazad volt, Anyu, és hogy neked mindig igazad
van. A buli lassan véget ért, Anyu, és mindenki haza
indult.
Ahogy az autóhoz léptem, Anyu, tudtam, hogy épségben haza
fogok érni: nevelésed alapján - felelősségteljesen és büszkén!
Lassan mentem, Anyu, és bekanyarodtam egy kis utcába. De a másik
sofőr nem vett észre, és frontálisan belém hajtott.
Ahogy fekszem itt a járdán, Anyu, hallom a rendőröket, amint
mondják, hogy a másik sofőr ivott. És most én vagyok az,
akinek ezért meg kell fizetnie!
Itt fekszem, haldoklom, Anyu, kérlek siess! Hogy történhet
ez meg velem? Az életem kipukkan, mint egy lufi! Körülöttem
minden tiszta vér, Anyu, és a legtöbb az én saját
vérem. Hallom, az orvos azt mondja, Anyu, hogy már nem
tud segíteni rajtam.
Csak azt akarom mondani, Anyu, esküszöm, tényleg semmit
sem ittam. A többiek voltak, Anyu, akik semmivel sem
törődtek.
Valószínüleg a másik sofőr is egy ilyen buliban volt, mint én, Anyu.
Egyetlen különbség van csupán: ő volt az, aki részeg volt, és én
vagyok az, aki most meg fog halni!
Miért isznak az emberek, Anyu? Ez az egész életüket tönkreteszi!
Erős fájdalmaim vannak, mint a késszúrás, olyan erősek! A férfi,
aki belém jött, Anyu, körbe-körbe szaladgál, én pedig itt fekszem,
és haldoklom. Ő meg csak néz rám hülyén!
Mondd meg a bátyámnak, hogy ne sírjon, Anyu. És mondd meg Apunak,
hogy legyen most bátor. És ha már a menyországban leszek, Anyu,
írasd a sírkövemre: "Apja lánya".
Valaki mondhatta volna neki, Anyu, hogy ne igyon, ha vezet. Ha
mondta volna neki valaki, Anyu, most nem kellene meghalnom.
Már alig kapok levegőt, Anyu, és nagyom félek. Kérlek ne sírj
miattam, Anyu. Mindig ott voltál, amikor szükségem volt rád!
Mielőtt elmegyek, van egy utolsó kérdésem, Anyu:
NEM ÉN VEZETTEM RÉSZEGEN,
MIÉRT NEKEM KELL MOST MEGHALNI???
Megjegyzés: Ez a történet a Springfield High School ( USA ) - ból
terjedt el, egy héttel azután, hogy 2 diák autóbalesetben
lelte halálát.
Valaki vette a fáradtságot, hogy ezt a történetet megírja. Kérlek
küldd tovább annyi embernek, ahánynak
csak tudod! Próbáljuk meg megismertetni a világgal, hogy
ezek az emberek felfogják, mit is jelent mindez!!"
és van kocsija anyudnak? -:)))
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
Ma volt a hiradóba hogy egy kamionos (vezetés közben is ivott) belement egy autóba abba meg még kettő, és mi lett a vége? 5 ember halt meg és a kamionosnak semmi baja
Igazságtalan az élet!