Kamionozás, fuvarozás, logisztika
aktuális téma

Ide várok mindenkit akit kicsit is érdekelnek ezek a témák, esetleg ezekben dolgozik minden nap
TILOS HIRDETNI!!! BAN jár érte!!!
AETR, MEG MINDEN MÁS! --- FONTOS!!!

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Oké.Most meddig vagy ithon?
Viszont kívánom Én is! Az AETR, meg minden másba tettem érdekes dolgokat ha gondolod nézzd meg

hát igen, teljessen jól láttod a dolgokat, már ami a taxizást illetti

iszonyat szar
pénz is alig van benne, sok hülyét vinni, én tuti nem csinálnám 
már csak ha magamból indulok ki részegen mit fosom a taxis agyát... Egész este meg ezt hallgatni...

az se gyenge szakma, mindegy a kamionozás jobb

arra fele mindenki sofőrködni akar?

Páv 2-m van, de csak 2 évre adták meg, jövőre lejár, ezért kérdezem, hogy mennyire muszály megcsináltatnom

mért nincs még pav vizsgád?
3 ismerősöm most volt 1 hónapja. Azt mondták ugyanaz csak 3x annyi
vagy azóta változott?

Sziasztok!
Tud valaki fuvarozót(kis teherautóval),aki tudna segíteni költöztetésben?Csak egy út lenne pesten belül,pár db bútorral.Cipekedni nem kell.
Tud valaki fuvarozót(kis teherautóval),aki tudna segíteni költöztetésben?Csak egy út lenne pesten belül,pár db bútorral.Cipekedni nem kell.

Köszönjük szépen! Nekem is ugy kell megvenni a Toll Collectet! Sajnos sokszor nem lehet megvenni, fostam Én is mivan ha kivesznek
Sziasztok!
Még új vagyok a témában és érdeklődnék hogy sima "B"-s jogsival melózhatok furgonon nemzetközibe?
Mindenki mást mond,megkérdeztem Veszprémben a Swédernél ott azt mondták hogy nemzetközi-belföldi árufuvarozói csak "C"-től kell!
Most mi az igazság???
Ha esetleg van köztetek VESZPRÉM környéki akkor légyszi keressen meg e-mailba mert lenne még biztos kérdésem később is!
Előre is köszönöm...
Üdv: -Csabi-
Még új vagyok a témában és érdeklődnék hogy sima "B"-s jogsival melózhatok furgonon nemzetközibe?
Mindenki mást mond,megkérdeztem Veszprémben a Swédernél ott azt mondták hogy nemzetközi-belföldi árufuvarozói csak "C"-től kell!
Most mi az igazság???
Ha esetleg van köztetek VESZPRÉM környéki akkor légyszi keressen meg e-mailba mert lenne még biztos kérdésem később is!
Előre is köszönöm...
Üdv: -Csabi-
Ja még valami, mikor kérdi holy induló és célpont, térképen megmutatja a helyeket, illetve célpont beadás után kompletten megmutatja a tervezett utat, hogy Te végig az A3-on jösz lefelé.. ez azért fontos, mert ha nem arra jösz baszhatod, csak az adott utat fizetted ki! pl ha mész fel hollandba, és úgy mész hogy A3-4-61 Venló felé, de a mautod meg A3-62 kisvenlónak akkor te épp olyan úton mész amit nem annyira csengettél ki..az meg ugye pöcsözéssel jár meg büntivel, szóval vagy arra mész amit a tollcollect mond, vagy ha magad útját járod, majd látod a gépen hogy lehet alternativ utvonalakat adni neki.
Ja és az hogy időre adja a mautot nem para, mert pihenő meg rakodás kompletten bele van számolva nem csap az a mittom 3:30 ami alatt leérsz..érted..
Ja és az hogy időre adja a mautot nem para, mert pihenő meg rakodás kompletten bele van számolva nem csap az a mittom 3:30 ami alatt leérsz..érted..
tollcollecthez..: géphez lépsz, angol vagy német nyelvre böksz..melyiket érted.. vigyél gps-t egyszerübb lesz. kérdi a gép hogy mautot fizetsz e jobb gombra kell majd bökni..utána értelemszerüen kérdez: autó nációja (H) rendszám (KWE-743) emisszió (EURO 5) és tengelyek (5 achse) aztán megkérdi az indulás helyét.. mittudom én pl.: Regensburg-süd A3-autópálya és az indulás időpontját (alapból az akkori időt mutatja amikor a gép előtt vagy..de mivel időre adja az úthasználatot, ha mondjuk pihenőben veszed a vackot célszerü a pihenő végével csinálni, több időd marad az utat használni) és fontos!!!! azért mondtam hogy vigyél gps-t mert ugye fejből nem lehet tudni mindig hogy éppen mi a fel-lehajtó neve ahol vagy, de vana gépen egy olyan funkció, hogy térképet bökdösve jelölöd ki, nem pedig irod! és akkor meg ugye a gps-ről lebámulod hol mész fel vagy jöttél fel (ezt majd kifejtem még)) No. következőnek megkérdi hogy mi az uticél Pl Suben A3 staatgrenze (határ) ezt leokézod, kirakja a komplett általad kért mautot, rendszám időpont hely stb.. leellenőrzöd, ha jo akkor meg okézod. megkérdi mivel fizetsz, bank kártya vagy üzemanyagkártya (DKW, UTA, SHELL, OMW- minden játszik, tankolókártyára böksz) kéri a kártyát, bedugod, fizet, aztán nyomtat egy kics papirt.. azt kiveszed, de NEM mész el, mert pár másodperc és nyomtat még egyet..a kettő együtt játszik.
Mégegy.. ha feljössz vmi rittyó kis falu mellett a pályára és nincs se kút se hof, nem kell beszarni hogy nincs maut, első kúton megállsz és megcsinálod. nyilván nem a kút a kezdőpont hanem ugye visszamenőleg ahol feljöttél, időpontot már nem lehet visszafelé variálni de nem gond mert a pályáralépésed pillanatától mittudom én mennyi ideig pótolhatod a mautod.
igy leirva kacifántos, de ha az elsőt megcsináltad onnantól kezdve kerek fél perc alatt lezavarod legközelebb.
Mégegy.. ha feljössz vmi rittyó kis falu mellett a pályára és nincs se kút se hof, nem kell beszarni hogy nincs maut, első kúton megállsz és megcsinálod. nyilván nem a kút a kezdőpont hanem ugye visszamenőleg ahol feljöttél, időpontot már nem lehet visszafelé variálni de nem gond mert a pályáralépésed pillanatától mittudom én mennyi ideig pótolhatod a mautod.
igy leirva kacifántos, de ha az elsőt megcsináltad onnantól kezdve kerek fél perc alatt lezavarod legközelebb.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!