Autohifi

Témakör: Tuning
aktuális téma
Autohifi

Sziasztok!
Ha már tuningrol beszélünk, akkor ne csak a külső dolgokról beszéljünk!
Aki szereti az autohifit, és bármelyik válfajában érdekelt, az ide írjon mindenfélét: tapasztalat, élmény, probléma








Ezért nem kell kondi a kocsiba .



Wolfman user hifi-s blogja



Rodolpho cikkjei az Autohifibolt.hu -n




Hirdetéseket , aréna kuncsorgást moderáljuk !
Három felszólítás után egy hét ban!
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
tommy
#49
2004. március 11. 20:45
Tényleg szól a láda fejről is, de ha hosszú távon csinálod, akkor tönkreteszed! Gonold csak el, hogy mekkora erősítő kell egy láda megfelelő meghajtásához és az eleve fizikailag nem férhet bele egy fejegységbe+cd+rádió is!
Van pár ötlet itt: tom242.uw.hu/htm/hifi.htm
Haga
#48
2004. március 11. 20:10
Ja, még egy dolog:
Sokan írtátok,hogy fejegységről hajtjátok a méylet.
Egy ismerős is 4*45(ráírt telj.!!!) ö Pioneer 1500asról hajt egy 25ös láát, és igencsak döng a verda.
De a PROFIK nagyon óvnak az iylen emgoldástól, tönkreteszi a fejegység végfokát, mivel az mindig a maxon megy.
Erősítő nélkül szerintük ne próbálkozzak ládáva/csővel.
Na, szeintetek??
Haga
#47
2004. március 11. 20:08
Az indexes fórumban(bocsi,h.állandóan ezt reklámozom, dehát, ott(is) vannak az igazi szakemberek.
Na, szal ott nem angyon ajánlja senki a Densiont, pedig azok már versenyzős szinten zenélnek.
A SAL pedig miyeln lenne.
Csak gonndolj bele, hogy 15ért, vagy nem is, akár 8500ért(25ös) kapsz egy csövet.
Ennyiért ovalált sem kapsz.
Ha ahhoz hasonlítod, akkor mnidenképp megéri, de fennáll a eszély, hogy véletlenül meghallasz egy oylan kocsit, amiben 150ezer Ft feletti zene van, akkor már igencsk semminek fog tűnni a SALos system.
De én mnidig mnidig arra gondolok hogy volt két éve egy 125ös Polskim(nagy), abba vettem használtan 17ezerért egy Philips CD-t, a piacon két ovált, 6500ért, meg egy zsír, kb. 20*10 centis FIAST erősítőt( 100W volt ráírva, két csatis), együtt ideadta 11-ért, Tescoban 1500ért kábelt, és ennyi.

És haverokkal beszerltük, és komolyan, de komoylan úgy szólt, h. az utcán megkérdezték sokan,hogy miylen mély van benne( mondom 30 méter mély)

msot lehet,hogy aláásom hifis "tekintéylem" de komolyan mondom, komolyzeneértő faterom is emghallgatott benne jazzt, stb-t és volt szép éles, szép mély, egyszóval 30ezerért jó(szép) zene volt.

na, azóta már nem kétlkedem annyira a márkákban, az a léyneg, hogy jó nagy mágnes legyen a hangszórón, jól össze legyen rakva.Lehet, hogy egy év múlva kiemnt volna az egséz(Fél éven belül el kellett adnom a kcsoit, a Polskit vitték 30!!!! ezerért, a zenét emg egy haver szintén 30ért

Persze az Ibizábamár tutira nem piacos systemet fogok keresni.
Profik szerint is inkább emgéri egy használt MacAudio, D&L,Hertz, stb. cuccot venni, mint újan SAL-t, és ha esetleg el akarod vmikor adni, akkor is árat kapsz érte.

Még egy megjegyzés:
unokatesómnak van kafa házimozija(Yamaha erősítő, Jamo első szett, Sony hátsó és center, MTX láda-külön erősítve-egyszóval tényelg nagy)
Történt, hogy az MTX láda megadta magát, tekercselni kéne, csörög az egész.
A rokon aa Metroban járt, látta hogy 15ért van bazi nagy SAL cső(hazavíve téynelg nagyon nagy egy 30 centis láda, akkor,mint egy centrifuga, be se férne a kocsimba)
Megvette, és azóta az szól a minőségi mozián.
És döng, nem is gyengén, csak hallani a jellegzetes csöves búgást.
De,ha azt beraknám a kcosiba, akkor bizots nem szólnék egy szót sem.
Bocsi,ha hosszú votlam, rem. nem unalmas!
tommy
#46
2004. március 11. 20:00
Emberek! Rengeteg márka létezik, olcsó is csak körül kellene nézni! Mindenki csak a SAL-ról hallott!? Szerintem most már mindent magára adó márkánál van olcsóbb és minőségibb széria, csak körül kellene nézni! Fontos, hogy milyen zenét akarsz hallgatni és összenézni, hogy a különböző összetevők, hogyan szólnak együtt, lehet, hogy egyikből ez a jó, a másikból más!
tommy
#45
2004. március 11. 19:55
Most vagyok kocsi csere előtt(kb2-3 hét) és utánna indul a szerelés! Sok nem fog maradni a fejlesztésre, de egy plussz erősítőt akarok és valami új, megfogósabb dízájnt! Ötlet már van és már csinálnám is! Ja és egy teljes Optx neonozás lesz! Jók a képek az autohifibolt-on, de én egy kicsit neheztelek rájuk, mert még kb. másfél éve mondták a régi zenémrőy felrakják, de elmaradt!
VZolika
#44
2004. március 11. 17:07
Köszönöm az infót, egyre biztosabb hogy beszerzek eggyet én is.
Sámpi
#43
2004. március 11. 12:15
IGEEEN!!
Jól elvagyok!
Bocs az OFF miatt.
Sámpi
#41
2004. március 11. 12:10
Vázzeg!Nem működik! A Hírek/cikkek között van egy cikk az autómról.
Sámpi
#38
2004. március 11. 12:03
Szia Tommy! Végre valaki!
Idénre nagy terveim vannak, meglátom majd mire lesz elég a pénzem...Teljes átépítés várható
Te már benne vagy nyakig a szerelésbe?
Fészi155
#37
2004. március 11. 00:06
Nekem ilyen van az Alfámban! November óta használom és nincs semmi gondom sem vele!! Nagyon szép a hangja és nagyon jól kezelhető!! Meg kell szokni... kicsit lassan pörgeti a 70perces live mixeket különben jó:) neekm DH 101em van (asszem) Az amelyikben magában a fejegységben van benne a merevlemez és USBn tölthető rá zene, amúgy frankó hordozó vinyónak is tartani, sokszor azt viszem haverokhoz csak akkor még kell egy adapter meg egy kábel a kesztyütartóban. Egyetlen egy hiba van a géppel, ami nem a gép hibája, hanem az autó kialakításának a hibája, hátra pont a rádió mögöt mennek a fütéscsövek, és azok szépen melegítik a dension hátulját és van a vinyón egy védelem, egy bizonyos fok fölöt kikapcsolja a merevlemezt és hallgathatok rádiót :)
Szóval ha már dension akkor ez ére meg a legjobban, nem pedig a gyári rádióhoz hozzárakó verzió legalább is szerintem ahgoy tudom most már 92 ropiért a tiéd én még 110ért vettem. Amúgy nekem egy SAL erősítőm van egy 300Wos SAL ládával, de a ládát eladom lesz egy DLD és saját építésü láda és a SAL is kap egy kis tudingot, több mint 300Wot ki akarok belőle szedni, ami valószínü sikerülni is fog! Majd mesélem a fejleményeket!
byezzz
ricfiam
#36
2004. március 10. 23:30
Na szoval. En is tudom mit jelent hogy SAL. Epitettem front, center es hatter hangfalat SAL-bol, ismerosnek meg auto hangszorot szereltem be SAL-t. Keresztvalto atkotes ugyben beszeltem is a SAL embereivel. Szar volt a keramia fojtas, stb... Tudom hogy a keresztvaltokon kivul semmi sem Magyar gyartmany.
Egyebkent nem minden termeke gagyi, a sajat centerem pl. magnesesen arnyekolt, igen jo minosegu kevlar hangszorokbol kesyult. Csak ugy mint a frontjaim. Csak ki kell szamolni mindent faszan...
janek
#35
2004. március 10. 22:11
srácok,a DLD is jó árban van,és nagyon jó
Sréc
#34
2004. március 10. 22:07
köszi tiB,és neked is Zen!
igen van rajta RCA kimenet,ez fontos volt akkor amikor vettem,haverok mondták hogy ilyet vegyek
néztem ma sok cuccot,pl. Sherwood ,Spectron,Blaupunkt erősítőt,a blau akciósan van a mediába 22-ért,hasonló teljesítményű SAL 16,6 EFt
mac audiot holnap nézek mert azt itt haver ajánlotta,meg tapasztalatbol tudom hogy nagyot szol
ja és a SAL=Somogyi Audio Line
Vik001
#33
2004. március 10. 21:57
Vik001
#32
2004. március 10. 21:56
Nagy igazságot beszélsz Bratyi!!Én is hallottam már SaL-t!Sőt a család Swift-jében van egy 20-as cső!Simán Fejegységről már lazán rázza a kasznyit!!:))
Vakond
#31
2004. március 10. 21:49
Nemtom hogy vagytok vele,de bent élvezhető hangot szeretnék,olcsón.Fejegységem a gyári,meg a 8 hangszóróm is,és nem akarok mást csak 1 erölködőt meg 1 ládát.Sokminden után a SAL elég szimpatikusnak tűnik,miután hallottam már 1-2 autóban.Az áráról nem is beszélve.Sztem ha csak magadnak zenélsz,pont elég,ha meg versenyezni akarsz áldozz rá sokszázezret.Kezdésenk mindenképp elég,mert a nagy zenét megszokod (mint a gyorsulást,vagy a végét az autódnak) és úgyis nagyobbat akarsz.Ergo akármekkora zenét raksz bele,mindig több és több kell...
Vik001
#30
2004. március 10. 21:36
a Somogyiról én is ugy tudom hogy magyar!!Bár a Kínaiak ma már mindenbe belenyulnak:))))))))))
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
Összesen 329408 találat 16471 oldalon